Valtteri Bottakselle ja Lewis Hamiltonille suuret kehut – Mercedes-pomo sivalsi muita likaisuudesta

Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen ja MM-sarjaa johtavan brittikuljettajan Lewis Hamiltonin välillä nähtiin varsin hieno kaksintaistelu Britannian GP:n alkuhetkillä. Bottas ja Hamilton kävivät kovaa vääntöä ykköspaikasta. Tämä miellytti Mercedes-pomoa Toto Wolffia, joka iski hieman piikkiä muille.

Bottas ja Hamilton olivat kovan väännön keskellä sunnuntain kisan alkuvaiheilla ennen varikkokäyntejä. Paalupaikalta lähtenyt Bottas piti asemansa hallussa, vaikka Hamilton kävikin hänen edellä muutaman mutkan verran.

Mercedeksen suomalaiskuski kuitenkin kuittasi Hamiltonin tekemän ohituksen jäätävällä liikkeellä.

Taistelu miellytti Mercedeksen tallipäällikköä Wolffia.

– Mielestäni heidän välillä nähtiin oikein hyvää kilvanajoa, jossa yleisö viihtyi aivan varmasti. Kukaan ei voi sanoa, etteikö siinä olisi puolustettu kovaa, mutta se ei ollut likaista, Wolff totesi GP Fansin mukaan Bottaksesta ja Hamiltonista.

– Mutta mitä sitten näimme joidenkin muiden kuljettajien kohdalla, niin niissä oltiin ihan likaisen rajoilla, Wolff sivalsi perään.

– Totta kai kilpa-ajamiseen liittyy osittain likaisuus ja se on ihan hyvä, kun eri tallien kuljettajat ajavat toisiaan vastaan. Mutta ei silloin, kun he ovat samasta tallista.

– Tuo on juuri se, mistä keskustelimme ennen kisaa. En halua nähdä yhtään tallin sisällä vääränlaista taistelua, mutta samalla en epäile yhtään, etteivätkö he tietäisi, että ketä vastaan he ajavat, Wolff jatkoi.

Wolff viittaa puheillaan juuri siihen, mitä Bottas ja Hamilton ovat osoittaneet keskinäisissä taistoissa.

– He kunnioittavat toisiaan radan ulkopuolella ja itse radalla. Sitten voi ottaa vielä yhden askeleen, jos taistelee jonkun muun tallin kuljettajaa vastaan, Wolff pohti.

Wolffin viittaamien ”muiden” joukosta erottuvat muun muassa Sergio Perez, joka rikkoi etusiipensä kolarissa Nico Hülkenbergia vastaan, Sebastian Vettel, joka ajoi Max Verstappenin perään sekä Verstappen ja Charles Leclerc, jotka kävivät hyvinkin kiihkeää taistelua kisan keskivaiheilla.

Lue myös:

    Uusimmat