Valtteri Bottaksella yksi vastustaja vähemmän? Mercedes-pomo vihjaa: ”Ehkä meidän pitää antaa hänen lähteä muualle”

F1-sarjassa ranskalaiskuljettaja Esteban Ocon on vilahdellut tällä kaudella useaan otteeseen ikään kuin taustakyttääjänä Mercedeksen tiloissa. Ocon, 22, ajoi vielä viime kaudella Force Indialla, mutta täksi kaudeksi hän jäi ilman F1-kuljettajapaikkaa. Oconin Mercedes-ura uhkaa katketa, olemattomien paikkojen takia.

Lupaavana kuljettajana pidetty Ocon ehti ajaa Force Indialla kahden kauden ajan. F1-sarjassa hän debytoi vuonna 2016, jolloin Ocon ajoi Manor-tallissa.

Täksi kaudeksi Oconille ei löytynyt paikkaa niin sanotuista Mercedeksen F1-kytköstalleista. Tämän myötä hän on toiminut Mercedeksen varakuljettajana. Ja juuri tätä kautta Ocon on ikuistettu eri kisoissa kansainväliseen TV-lähetykseen, kun hän on pyörinyt Mercedeksen tiloissa.

Tuoreeltaan ranskalaiskuljettajaa on viety Renaultille, josta saksalaiskuskia Nico Hülkenbergia on taas yhdistetty Red Bullille.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff jakoi varsin vihjailevaa tekstiä Oconin tulevaisuudesta Motorsport.com:n haastattelussa.

– Ilmoilla on käsitys siitä, että hän on Mercedes-kuljettaja. Ehkä asian suhteen pitää vetää mutkat suoriksi ja ehkä meidän pitää antaa hänen lähteä muualle tavoittelemaan paikkoja. Ei se kuitenkaan sulkisi ovia meidän suuntaan, Wolff pyöritteli.

– Ja jos hän ajaa muualla, niin silloin hän lähtee joka tapauksessa. Silloin hän ei ole enää Mercedes-kuljettaja, koska jos hän on tehnyt sopimuksen muualle, niin silloin hän antaa kaikkensa sille tallille, Wolff jatkoi.

Ocon-kytkös oli vahvasti esillä vielä alkuvuodesta, jolloin Bottaksen kohdalla oli kysymysmerkkejä ilmassa. Erinäiset spekulaatiot ja pyörittelyt olivat peräisin suomalaiskuskin heikosti sujuneesta viime kauden lopusta, jolloin Bottas toimi suoranaisena Lewis Hamiltonin kakkoskuljettajana.

Tänä vuonna kaikki on muuttunut. Bottas on ollut erittäin väkevässä iskussa koko alkukauden ajan. Suomalaiskuski taistelee edelleen vahvasti maailmanmestaruudesta toista Mercedes-kuskia Hamiltonia vastaan. Väkevät näytöt ovatkin tuomassa Bottakselle jatkoa saksalaistallissa, mikäli ilmoille ei tule sen suurempaa draamaa. 

Lue myös:

    Uusimmat