Mainos

Valtionsyyttäjä aloittaa esitutkinnan seitsemästä huumepoliisista

Valtionsyyttäjä käynnistää esitutkinnan seitsemästä Helsingin huumepoliisista. Poliiseja epäillään tahallisista virkarikoksista. Valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koivisto ei tässä vaiheessa täsmennä minkälaisista epäilyistä on kyse.

Rikoksista epäillään huumerikosyksikön päällikköä Jari Aarniota, neljää yksikössä aiemmin ja nyt työskentelevää tutkinnanjohtajaa ja kahta tutkijaa, valtionsyyttäjä Koivisto kertoo tiedotteessaan.

Aarnio kiistää, että huumepoliisissa olisi tehty mitään väärää. Myös Aarnio itse on jäänyt sairauslomalle. Viime perjantaina parisenkymmentä huumetutkijaa jäi sairauslomalle työuupumuksen takia.

Epäiltyjen joukossa on myös kaksi entistä Helsingin huumepoliisin tutkinnanjohtajaa, jotka nyt ovat huumeyhdysmiehinä ulkomailla.

Poliisin ylijohto on selvittänyt jo kuukausia onko huumepoliissa tapahtunut väärinkäytöksiä. Ylijohto toimitti selvityksen valtakunnansyyttäjälle lokakuun lopussa. Valtionsyyttäjä Koivisto siis katsoo nyt, että poliiseja on syytä epäillä tahallisista virkarikoksista.

Koivisto toimii itse jutussa tutkinnanjohtajana. Syyttäjäksi on määrätty valtionsyyttäjä Mika Illman.

Poliisin ylijohto aloitti kesällä poliisihallinnon sisäisen laillisuustarkastuksen huumepoliisissa.

- Me olemme kuulleet sellaisia huhuja, että me olemme olleet yhteyksissä joihinkin rikollisiin ja meidän kautta olisi mennyt tietoa joihinkin rikollispiireihin. Nämä väitteet ovat täysin perättömiä, Aarnio sanoi MTV3:n uutisille perjantaina. Huumepoliisissa ei ole tarkkaa tietoa epäilyksistä, koska heiltä ei ole niistä kysytty mitään.

Helsingin poliisi ei ota kantaa

Helsingin poliisilaitos ei ota julkisuudessa kantaa valtionsyyttäjän käynnistämään esitutkintaan.

Helsingin poliisipäällikkö, poliisikomentaja Jukka Riikonen tulee suorittamaan erikseen harkinnan virkamiesoikeudellisten toimien osalta.

Esitutkinnan ja huumerikosyksikössä ilmenneiden sairastumisien aikana Helsingin poliisilaitos aikoo turvata huumerikostutkinnan sisäisillä järjestelyillä ja tiivistämällä yhteistyötä Espoon ja Vantaan poliisilaitosten sekä keskusrikospoliisin kanssa.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja