Uudeksi poliisiylijohtajaksi nousee Seppo Kolehmainen

Valtioneuvosto on nimittänyt uudeksi poliisiylijohtajaksi Seppo Kolehmaisen. Kolehmainen toimii tällä hetkellä poliisijohtajana Poliisihallituksessa.

Aiemmin Kolehmainen on lisäksi työskennellyt myös esimerkiksi Poliisiammattikorkeakoulun rehtorina ja poliisin erikoisyksikössä Karhu-ryhmässä. Yhteensä hän on työskennellyt poliisissa yli kolmekymmentä vuotta. Kolehmainen on koulutukseltaan oikeustieteen lisensiaatti.

Entiset kollegat pitävät Kolehmaista suoraselkäisenä johtajana, josta löytyy myös särmää.  

Erään pitkään tunteneen mukaan Kolehmaisen voi laittaa karhuryhmätaustasta huolimatta myös huoneisiin, jossa käytetään posliiniastioita.  

Näin Kolehmaista luonnehtii MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä.

– Seppo Kolehmainen on pitkän linjan jämäkkä poliisimies. Haasteita hänellä riittää, koska poliisilla on jatkuva rahaongelma ja hänen johdollaan pitäisi keksi ratkaisuja siihen, miten massarikoksia saataisiin nykyistä enemmän selvitettyä. 

Nykyinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero eläköityy elokuussa, ja Kolehmainen aloittaa tehtävässään vasta tuolloin.

Uusi poliisiylijohtaja nostaa esille kolme kehityskohdetta, jotka ovat hänelle tärkeitä.

– Haluaisin erityisesti satsata kyberrikosten torjuntaan. Lisäksi poliisipalveluiden saamisen turvaaminen on ensiarvoisen tärkeää kansalaisille. Kun kansalainen soittaa poliisille hädässä, niin partion pitäisi tulla paikalle säädyllisessä ajassa. Henkilökohtaisesti nostaisin vielä väkivaltarikosten torjunnan yhdeksi tärkeäksi kohteeksi.Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja