Valtio tukee nuorten kesätöitä ja -harrastustoimintaa 1,7 miljoonalla eurolla

7:59
Katso myös: Koronarajoitukset jättivät nuoret tyhjän päälle.

Valtio tukee lasten ja nuorten kesäharrastustoimintaa sekä kesätöitä noin 1,7 miljoonalla eurolla. 

Nuorisoalan järjestöille osoitetuilla avustuksilla lisätään lapsille ja nuorille tarkoitettua harrastustoimintaa kesällä. 15 hanketta avustetaan yhteensä 283 425 eurolla. 

15 liikunnan aluejärjestöä saivat puolestaan avustuksia miljoona euroa. Järjestöt jakavat avustuksia eteenpäin urheiluseuroille, jotka työllistävät ja osallistavat nuoria kesätöihin. Aluejärjestöt työllistävät nuoria myös itse.  

Nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseen ja kehittämiseen myönnettyä avustusta saa käyttää ainoastaan palkattavien työntekijöiden palkoista tai palkkioista aiheutuviin kuluihin.  

Avustusta ei saa käyttää jo palvelussuhteessa olevan työntekijän palkkaukseen tai palkkioihin, opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa kerrotaan.  

– Kaikki tiedämme, että korona-aika on ollut raskasta lapsille ja nuorille. Siksi tulevana kesänä on vielä tavallistakin tärkeämpää tarjota lapsille ja nuorille matalan kynnyksen mielekästä vapaa-ajan toimintaa ja kesätöitä, kertoo tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) tiedotteessa. 

– Olen tyytyväinen, että eri toimijat ovat lähteneet aktiivisesti mukaan ja tarttuneet haasteeseen lisätä nuorten kesätyö- ja kesätoimintamahdollisuuksia, hän jatkaa.

Nuorten kesäyrittäjyystaidoissa päätettiin tukea neljää hanketta yhteensä 427 000 eurolla.  

– Avustamisessa on kiinnitetty erityistä huomiota kesätyötä vailla oleviin nuoriin ja siihen, että erilaisista taustoista tulevilla nuorilla on mahdollisuus osallistua hankkeisiin, tiedotteessa kerrotaan.  

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myös avannut avustushaun uskonnollisille yhdyskunnille kesätyöntekijöiden palkkaamiseen. Tavoitteena on lisätä kesätyöpaikkoja ja avustuksiin voidaan käyttää puoli miljoonaa euroa.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja