Valmistele autosi talvikeleihin

Talvi on jo myös Etelä-Suomen ovella. Viimeistään nyt on hyvä hetki valmistella auto talviautoiluun, sillä se on monessa tavalla autoa rasittava vuodenaika.

Ennen pakkaskautta on hyvä varmistaa auton nesteiden pakkasenkestävyys. Vaihda lasinpesuneste pakkasenkestävään ja varmista myös auton jäähdytysneste välttääksesi vahingot. Akun kunto on hyvä tarkistaa ja mahdollisuuksien mukaan se kannattaa ladata. Mikäli akku on heikossa kunnossa, kannattaa se vaihtaa talvikäynnistysten varmistamiseksi. Käynnistymistä helpottaaksesi ja moottorin rasitusta vähentääksesi kannattaa mahdollisuuksien mukaan käyttää moottorinlämmitintä.

Auton kannattaa pestä ja vahata huolellisesti ennen pahinta loskakautta. Maalipintaa rasittavat suola, hiekka ja pikkukivet kuluttavat suojaamatonta pintaa huomattavasti enemmän. Lisäksi auton sisäpuhdistus on tärkeä muistaa. Puhtaana sisäpintojen materiaalit säilyvät parempina ja ylimääräinen tavara on pahimmillaan turvallisuusriski.

Pakkaskeleihin ja lumentuloon kannattaa varustautua lumiharjalla ja jääraapalla. Lasit ja myös muut pinnat on hyvä puhdistaa ennen liikkeellelähtöä. Mikäli autolla joutuu ajamaan haastaviin paikkoihin, pienen lumilapion mukana pitäminen ei välttämättä ole huono idea. Pakkasten kiristyessä on hyvä tarkistaa myös renkaiden ilmanpaineet, sillä ilman viiletessä rengaspaineet laskevat. Käytä vähintään valmistajan ilmoittamia suosituspaineita, jotta renkaat toimivat suunnitellulla tavalla.

Turvallisia talvikilometrejä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja