Valmista pääsiäisen suklaaherkut kotioloissa – temperoi suklaa itse!

Haluaisitko osata temperoida suklaan itse? Katso vinkit videolta!

Suklaasta voi leipoa kotioloissakin kaikenlaisia makupaloja. Jos leivonta-askareissa haluaa yrittää jotain uutta, voi kokeilla suklaan temperointia. Temperoinnin avulla saadaan aikaan vaikkapa suklaisia pääsiäiskoristeita, kunhan vain välineet ovat oikeat.

– Temperointi on työvaihe, mikä suklaalle pitää aina tehdä, silloin kun siitä halutaan tehdä kauniisti kovettuvaa ja kauniin kiillon saavaa, opasti Petris Chocolate Roomin suklaamestari Petri Sirén viime vuonna Makuja-keittiössä.

Perinteisessä temperointimenetelmässä käytetään apuna marmorilevyä ja lastaa. Suklaa lämmitetään ensin kipossa 45–50 asteeseen, jonka jälkeen siitä kaadetaan osa marmorilevylle. Lastan avulla suklaata liikutellaan levyllä niin kauan, kunnes lämpötila on laskenut noin 27 asteeseen. Ennen kuin suklaata oppii "lukemaan" lämpötila kannattaa mitata lämpömittarilla.

Kun lämpötila on oikea, kaadetaan suklaa haluttuihin muotteihin. Kokeile myös eri värisiä suklaita!

Katso videolta, miten pääsiäisen suklaaherkut syntyvät:

Kokeile myös näitä suklaisia reseptejä:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat