Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Valmista pääsiäisen suklaaherkut kotioloissa – temperoi suklaa itse!

Shutterstock
Julkaistu 18.04.2014 09:12

Haluaisitko osata temperoida suklaan itse? Katso vinkit videolta!

Suklaasta voi leipoa kotioloissakin kaikenlaisia makupaloja. Jos leivonta-askareissa haluaa yrittää jotain uutta, voi kokeilla suklaan temperointia. Temperoinnin avulla saadaan aikaan vaikkapa suklaisia pääsiäiskoristeita, kunhan vain välineet ovat oikeat.

– Temperointi on työvaihe, mikä suklaalle pitää aina tehdä, silloin kun siitä halutaan tehdä kauniisti kovettuvaa ja kauniin kiillon saavaa, opasti Petris Chocolate Roomin suklaamestari Petri Sirén viime vuonna Makuja-keittiössä.

LUE MYÖS: Sulatatko suklaata? Vältä nämä virheet

Perinteisessä temperointimenetelmässä käytetään apuna marmorilevyä ja lastaa. Suklaa lämmitetään ensin kipossa 45–50 asteeseen, jonka jälkeen siitä kaadetaan osa marmorilevylle. Lastan avulla suklaata liikutellaan levyllä niin kauan, kunnes lämpötila on laskenut noin 27 asteeseen. Ennen kuin suklaata oppii "lukemaan" lämpötila kannattaa mitata lämpömittarilla.

Kun lämpötila on oikea, kaadetaan suklaa haluttuihin muotteihin. Kokeile myös eri värisiä suklaita!

Katso videolta, miten pääsiäisen suklaaherkut syntyvät:

Sumo video id

Kokeile myös näitä suklaisia reseptejä:

Suklaa-punajuurikakku

Suklaakakku pihlajanmarjahillolla

Suklaaunelma-kääretorttu raparperilla

Kuppikakut ilman vehnää Avokado-suklaamoussella

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Viiden ainesosan Nutella-juustokakku – nyt on helppo ohje!Testaa suklaamousse, joka ei tunne käsitettä "liian överi" – enemmän on todellakin enemmänSuklaalevytalo on huikea jouluhitti – sinunkin kannattaa kokeilla viimeistään nytSuorastaan törkeän hyvää ja helppoa: Ihmepiirakka villitsi suomalaiset – tarvitset vain suklaalevyn ja voitaikinaaTämäkin on mahdollista: Tee "Kinder-munia" itse!Aiotko leipoa suklaisia herkkuja? Muista tärkeä ohje!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:15
    Sisäilma

    Poltatko tällaisia kynttilöitä? "Kannattaa välttää"

  • 17:02
    Ruoka

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • 14:11
    Toyota

    Toyota kutsuu Suomessa yli 1 250 autoa tarkastukseen

  • 14:05
    Ilmiöt

    Verkkosanakirja valitsi vuoden sanan – onko 67 jo tuttu?

  • 13:38
    Verot

    Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia veroja