Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Sulatatko suklaata? Vältä nämä virheet

Shutterstock
Julkaistu 17.11.2013 10:12

Jokainen ahkera leipuri on varmaan joskus kokenut sen, kun suklaa menee sulatettaessa piloille. Lue vinkit, joiden avulla saat tasaisen pehmeää sulattamastasi herkusta.

Kun haluat sulattaa suklaata leivonnaisiasi koristamaan, tavoitteesi on saada aikaan kermaisen pehmeää ja tasaista suklaamassaa. Joskus käy kuitenkin niin, että lopputulos on ennemminkin epätasaista, rakeista ja jopa hieman palanutta. Suklaa menee sulatettaessa helposti pilalle, joten kannattaa olla tarkkana – etenkin, jos olet käyttämässä herkkukaapin viimeiset suklaat!

Tee näin:

  • Pilko suklaa paloihin. Paras tapa sulattaa suklaa on tehdä se hitaasti. Älä siis käytä liian suuria lämpötiloja, vaan lämmitä varoen.
  • Jos sulatat suklaan mikrossa, etene varovaisesti äläkä käytä liian suurta lämpötilaa. Sammuta mikro aina 20–30 sekunnin välein ja tarkista tilanne.
  • Jos sulatat suklaan vesihauteessa kattilassa, älä päästä vettä kiehumaan kunnolla. Kun vesi kiehuu hiljaa ja poreilee, olet oikeilla jäljillä. Varo, ettei suklaan sekaan joudu vettä, koska se voi pilata lopputuloksen.
  • Ota suklaa pois mikrosta tai vesihauteesta jo hieman ennen kuin se on kokonaan sulanut ja sekoita varoen, kunnes saat siitä tasaista.


Kokeile näitä suklaisia reseptejä:


(MTV LIFESTYLE)

Lähde:Cooking Light

Lisää aiheesta:

Onko pakastimessasi jauhelihaa? Jos haluat tehdä siitä ruokaa, toimi näinOletko jo kokeillut? Yhdellä raaka-aineella parannat esimerkiksi perunoiden makua huomattavastiHarva tietää tätä munakikkaa! Tekee aamupalastasi täydellisen mehevää – joka kertaMikrossa vai vesihauteessa? Näin onnistut suklaan sulattamisessa ilman kommelluksia – joka kerta!Aiotko leipoa suklaisia herkkuja? Muista tärkeä ohje! Uskomaton resepti: Kahden ainesosan suklaamousse
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen21:04
    Turkki

    Kissa puussa -tilanne kärjistyi Turkissa: Kuski ajoi naisen päälle ja sai turpiinsa

  • Eilen20:11
    Luonto ja eläimet

    Poliisi hälytettiin auttamaan "naista hädässä" Yhdysvalloissa – paikalla odottikin huutava Simon

  • Eilen18:53
    Migreeni

    Mistä tietää, onko päänsärky migreenin aiheuttamaa?

  • Eilen17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen16:01
    Verkkohuijaukset

    Saitko Osuuspankista tällaisen viestin? Kyseessä huijaus