Sulatatko suklaata? Vältä nämä virheet

Jokainen ahkera leipuri on varmaan joskus kokenut sen, kun suklaa menee sulatettaessa piloille. Lue vinkit, joiden avulla saat tasaisen pehmeää sulattamastasi herkusta.

Kun haluat sulattaa suklaata leivonnaisiasi koristamaan, tavoitteesi on saada aikaan kermaisen pehmeää ja tasaista suklaamassaa. Joskus käy kuitenkin niin, että lopputulos on ennemminkin epätasaista, rakeista ja jopa hieman palanutta. Suklaa menee sulatettaessa helposti pilalle, joten kannattaa olla tarkkana – etenkin, jos olet käyttämässä herkkukaapin viimeiset suklaat!

Tee näin:

  • Pilko suklaa paloihin.Paras tapa sulattaa suklaa on tehdä se hitaasti. Älä siis käytä liian suuria lämpötiloja, vaan lämmitä varoen.
  • Jos sulatat suklaan mikrossa, etene varovaisesti äläkä käytä liian suurta lämpötilaa. Sammuta mikro aina 20–30 sekunnin välein ja tarkista tilanne.
  • Jos sulatat suklaan vesihauteessa kattilassa, älä päästä vettä kiehumaan kunnolla. Kun vesi kiehuu hiljaa ja poreilee, olet oikeilla jäljillä. Varo, ettei suklaan sekaan joudu vettä, koska se voi pilata lopputuloksen.
  • Ota suklaa pois mikrosta tai vesihauteesta jo hieman ennen kuin se on kokonaan sulanut ja sekoita varoen, kunnes saat siitä tasaista.


Kokeile näitä suklaisia reseptejä:


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat