Suklaaunelma-kääretorttu raparperilla

Leivo ihanan suklainen kääretorttu, joka saa raikkautta marjoista tai raparperista.

Leivo ihanan suklainen kääretorttu tummilla jauhoilla, esim. ruis- tai sämpyläjauhoilla, sillä kaakaojauhe peittää taikinan tummuuden

Myös täyte on ihanan suklainen, makua on taitettu raikkailla marjoilla tai raparperilla

Supersuklaisen lopputuloksen saat, kun teet suklaakuorrutuksen tortulle tai tarjoat viipaleet suklaakastikkeen kanssa

10-12:lle

Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl tummaa sokeria
1½ dl Myllyn Paras Ruisjauhoja tai Sämpyläjauhoseosta
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
100 g tummaa suklaata
1 tlk kevyttä tuorejuustoa (n. 13 %)
½ dl sokeria
2 valkuaista
1 dl vispikermaa (20 %)
1 dl keitettyjä raparperikuutioita tai marjoja

(Kuorrutus:)
100 g tummaa suklaata
½ dl kevytkermaa
Pinnalle: suklaalastuja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään, lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.

Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Sulata suklaa varovaisesti (vesihaude tai mikro). Anna hieman jäähtyä ja sekoita se tuorejuustoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto-suklaaseokseen ensin kermavaahto ja sen jälkeen valkuaisvaahto.

Levitä torttulevylle keitetyt raparperipalat (tai marjat) liemineen, sillä ne kostuttavat torttua ja sen päälle suklaaseos. Rullaa tiukasti kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin.

Vinkki: Halutessasi kuorruta torttu suklaalla (sulata suklaa tilkassa kermaa), koristele suklaalastuin.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat