Suklaa-punajuurikakku

Ihanan makuinen ja kaunis kakku – näillä sanoilla Kaisa Sillanpää kuvailee reseptiään, joka tuli toiseksi Juhlapöydän kuningatar -kisassa.

Resepti:

200 g tummaa suklaata
75 g margariinia tai voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kauraleseitä
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl muscovadosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelijauhetta
250 g keitettyjä punajuuria soseutettuna
1 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa

Kuorrutus:

250 g valkosuklaata
1 kananmuna
0,5 dl vettä
1 dl hienoa sokeria
150 g margariinia tai voita

Koristeeksi:

Suklaamakeisia tai pähkinöitä tai strösseleitä

Tee näin:

Sulata tumma suklaa rasvan kanssa vesihauteessa. Sekoita kuivat ainekset kulhossa, lisää punajuurisose, jogurtti, kevyesti vatkatut munat sekä suklaaseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun rengasvuokaa.

Kypsennä kakkua 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakku.

Valmista kuorrute: Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa muna vaahdoksi. Laita vesi ja sokeri kattilaan, anna kiehua kunnes sokeri on sulanut. Kaada sokeriliemi ohuena nauhana munan sekaan samalla vatkaten. Lisää voi pieninä paloina ja lopuksi valkosuklaa. Sekoita hyvin. Levitä seos kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

Resepti: Kaisa Sillanpää

Lue myös:

    Uusimmat