Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Suklaa-punajuurikakku

Kaisa Sillanpää
Julkaistu 19.06.2013 16:23
(Päivitetty 19.06.2013 16:24)

Ihanan makuinen ja kaunis kakku – näillä sanoilla Kaisa Sillanpää kuvailee reseptiään, joka tuli toiseksi Juhlapöydän kuningatar -kisassa.

Resepti:

200 g tummaa suklaata
75 g margariinia tai voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kauraleseitä
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl muscovadosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelijauhetta
250 g keitettyjä punajuuria soseutettuna
1 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa

Kuorrutus:

250 g valkosuklaata
1 kananmuna
0,5 dl vettä
1 dl hienoa sokeria
150 g margariinia tai voita

Koristeeksi:

Suklaamakeisia tai pähkinöitä tai strösseleitä

Tee näin:

Sulata tumma suklaa rasvan kanssa vesihauteessa. Sekoita kuivat ainekset kulhossa, lisää punajuurisose, jogurtti, kevyesti vatkatut munat sekä suklaaseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun rengasvuokaa.

Kypsennä kakkua 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakku.

Valmista kuorrute: Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa muna vaahdoksi. Laita vesi ja sokeri kattilaan, anna kiehua kunnes sokeri on sulanut. Kaada sokeriliemi ohuena nauhana munan sekaan samalla vatkaten. Lisää voi pieninä paloina ja lopuksi valkosuklaa. Sekoita hyvin. Levitä seos kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

Resepti: Kaisa Sillanpää

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Annen ChurromisuKoko Suomi leipoo: Viski-taatelikakkuKoko Suomi leipoo: Mustikkajuustokakku donitsipedillä (10 kpl)Gluteeniton porkkanakakku3 suklaista reseptiä, joita on pakko kokeillaNaistenpäivän suklaa-kirsikkakakku
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 21:35
    Kevennykset

    Näin maalaavat Beebrahimovic ja Beemu Pukki! Suomalaistutkija opetti kimalaiset pelaamaan jalkapalloa

  • 20:06
    Painonhallinta

    Laihdutuslääkkeissä huolestuttava trendi

  • 19:50
    Vaatteet

    Moni luulee, että Gore-Tex-vaatetta ei saa pestä – asia on päinvastoin

  • 18:55
    Jalokivet

    Haaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriin

  • 17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"