Ihanan makuinen ja kaunis kakku – näillä sanoilla Kaisa Sillanpää kuvailee reseptiään, joka tuli toiseksi Juhlapöydän kuningatar -kisassa.
Resepti:
200 g tummaa suklaata
75 g margariinia tai voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kauraleseitä
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl muscovadosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelijauhetta
250 g keitettyjä punajuuria soseutettuna
1 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
Kuorrutus:
250 g valkosuklaata
1 kananmuna
0,5 dl vettä
1 dl hienoa sokeria
150 g margariinia tai voita
Koristeeksi:
Suklaamakeisia tai pähkinöitä tai strösseleitä
Tee näin:
Sulata tumma suklaa rasvan kanssa vesihauteessa. Sekoita kuivat ainekset kulhossa, lisää punajuurisose, jogurtti, kevyesti vatkatut munat sekä suklaaseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun rengasvuokaa.
Kypsennä kakkua 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakku.
