Kuppikakut ilman vehnää avokado-suklaamoussella

Kuppikakut eli jenkkiläisittäin cupcaket ovat kuorrutettuja ja täyteläisiä muffinityyppisiä leivoksia ”kupeissa”, helpoiten muffinivuoissa. Kuppikakkujen maun ja ulkonäön kruunaa makoisa kuorrutus!

Kuppikakkuja on syöty Yhdysvalloissa jo 1800-luvun alusta alkaen. Täyteläinen taikina kuuluu asiaan, mutta sen voi tehdä myös tummilla jauhoilla ilman vehnää ja tummalla sokerilla sekä avokadoöljyllä.

Leipominen voi olla myös helppoa, kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään.

Noin 8 isoa tai noin 16 keskikokoista kuppikakkua:

2 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
2 dl Myllyn Paras Tattarihiutaleita
2 dl tummaa ruokokidesokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl survottua banaania (2 pientä banaania)
2 munaa
1 dl avokadoöljyä
1 dl manteli-, soija- tai kauramaitoa (tai kevytkermavalmistetta)

Avokado-suklaamousse-kuorrutus:

150 g kypsää avokadoa (1 iso tai 2 pientä)
150 g banaania (1-2 kpl)
1 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta

Koristeluun:

tuoreita marjoja ja/tai nonparelleja

Miten kuppikakut tehdään?

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi-, folio- tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–25 minuuttia muffinien koosta riippuen.

Valmista kuorrutusmousse. Survo kaikki aineet sauvasekoittimella mousseksi. Pursota kuorrutus jäähtyneiden kuppikakkujen päälle, koristele heti marjoin ja/tai nonparellein. Säilytä jääkaapissa.

VINKKI: Voit tehdä saman myös Myllyn Paras Ruis- tai Ohrajauhoilla ja Kaurahiutaleilla.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat