Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kuppikakut ilman vehnää avokado-suklaamoussella

Loihdi kuppikakut Naistenpäiväksi!
Loihdi kuppikakut Naistenpäiväksi!Myllyn Paras
Julkaistu 06.03.2014 07:30

Kuppikakut eli jenkkiläisittäin cupcaket ovat kuorrutettuja ja täyteläisiä muffinityyppisiä leivoksia ”kupeissa”, helpoiten muffinivuoissa. Kuppikakkujen maun ja ulkonäön kruunaa makoisa kuorrutus!

Kuppikakkuja on syöty Yhdysvalloissa jo 1800-luvun alusta alkaen. Täyteläinen taikina kuuluu asiaan, mutta sen voi tehdä myös tummilla jauhoilla ilman vehnää ja tummalla sokerilla sekä avokadoöljyllä.

Leipominen voi olla myös helppoa, kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään.

Noin 8 isoa tai noin 16 keskikokoista kuppikakkua:

2 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
2 dl Myllyn Paras Tattarihiutaleita
2 dl tummaa ruokokidesokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl survottua banaania (2 pientä banaania)
2 munaa
1 dl avokadoöljyä
1 dl manteli-, soija- tai kauramaitoa (tai kevytkermavalmistetta)

Avokado-suklaamousse-kuorrutus:

150 g kypsää avokadoa (1 iso tai 2 pientä)
150 g banaania (1-2 kpl)
1 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta

Koristeluun:

tuoreita marjoja ja/tai nonparelleja

Miten kuppikakut tehdään?

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi-, folio- tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–25 minuuttia muffinien koosta riippuen.

Valmista kuorrutusmousse. Survo kaikki aineet sauvasekoittimella mousseksi. Pursota kuorrutus jäähtyneiden kuppikakkujen päälle, koristele heti marjoin ja/tai nonparellein. Säilytä jääkaapissa.

VINKKI: Voit tehdä saman myös Myllyn Paras Ruis- tai Ohrajauhoilla ja Kaurahiutaleilla.

Upotettavan Youtube-videon id

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Juustokakku-kuppikakutKuppikakut ilman vehnää avokado-suklaamoussellaJuhlakääretorttuPääsiäisen pirteät kuppikakutPorkkanakakku valkosuklaakuorrutteellaKuppikakut banaanisella taikinalla Viivi Pumpasen kanssa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:52
    Takaisinvedot

    Varoitus: Älä polta tätä kynttilää!

  • 14:09
    Etätyö

    Kelan linjaus nosti tunteet pintaan – näin isoissa yrityksissä suhtaudutaan etätöihin

  • 11:59
    Kengät

    Talven trendikengissä voi piillä vaara – tämän toimenpiteen suutari tekisi

  • 08:14
    Sokeri

    Tutkimus paljasti salakavalan sokeri-ilmiön – korostuu erityisesti pienituloisilla

  • 06:48
    Flunssa

    Moni tekee kuumeen mittauksessa piippausvirheen