Valitukset voivat viivästyttää uusien apteekkien perustamista jopa vuosilla – hallitus aikoo puuttua vanhojen apteekkarien viivytystaisteluun

Valitukset voivat viivästyttää uusien apteekkien perustamista jopa vuosilla – hallitus aikoo puuttua vanhojen apteekkarien viivytystaisteluun 10:47
Video: Apteekkariliiton puheenjohtaja Risto Kanerva Jaakko Loikkasen vieraana.

Apteekkariliitto hoputtaa hallitusta tekemään apteekkialaa koskevia uudistuksia, joita luvattu tällä hallituskaudella.

Liitto toivoo myös puuttumista apteekkarien nykyiseen valitusoikeuteen, jolla paikallisesti tai alueellisesti vahvassa asemassa olevat apteekkarit ovat pystyneet viivyttämään kilpailevien apteekkien perustamista jopa vuosilla.

– Oikeusvaltion periaatteisiin kuuluu oikeus valittaa, Apteekkariliiton puheenjohtaja Risto Kanerva toteaa Asian Ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelmassa.

– On kuitenkin selvää, että turhaan pitkitetään uusien apteekkien perustamista ja kannatamme hallituksen esitystä, jossa esitetään valitusprosessin lyhentämistä.

Lääkelain uudistaminen siirtyy piakkoin eduskunnan käsittelyyn.

Apteekkariliiton puheenjohtajan mukaan kaksi aiempaa yritystä uudistaa lääkelaki ovat jääneet kahden eri hallituksen aikana sote-uudistuksen jalkoihin. Lopulta esitykset ovat rauenneet.

– Kaikkia aloja pitää uudistaa ja niin myös apteekkeja. Paketissa on paljon fiksuja esityksiä ja toivotaan, etteivät ne jää koronan jalkoihin.

Risto Kanerva puolusteli haastattelussa myös apteekkarien erittäin koviksi väitettyjä tuloja. Katso haastattelu videolta!

Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen tänään kello 22.35!

Lue myös:

    Uusimmat