Valitse nopein kassajono – näppärät vinkit!

Men’s Health paljasti pari kikkaa, joiden avulla jonoista voi valita sen parhaiten vetävän.

Kun lähestyy kassalinjastoa vaikka isossa ruokakaupassa, on yleensä monia vaihtoehtoja, joista valita. Kukapa ei pysähtyisi silmäilemään eri ”kaistoja” päätelläkseen, mihin jonoon liittymällä ulos pääsee kaikkein nopeimmin?

Dan Meyer, joka on työskennellyt lukion matematiikan opettajana ja nykyisin akateemisena johtajana verkossa toimivalla Desmos-nimisellä graafisella laskimella, on kehittänyt teorian sujuvimman jonon valitsemiseksi.

Ensin kannattaa katsoa, miten paljon tavaraa jonossa edellä oleva on ostamassa. Jokainen korissa tai kärryssä oleva esine vastaa Meyerin laskujen perusteella noin kolmea sekuntia.

Lisäksi pitää huomioida, montako ihmistä jonossa on. Jokaiselle jonossa olevalle asiakkaalle on varattava aikaa kassahenkilön tervehtimiseen ja hyvästelyyn, ostosten maksamiseen sekä pakkausalueelta lähtemiseen. Meyer on laskenut, että tämä kaikki vie noin 41 sekuntia. Se taas vastaa noin 13 esinettä. Saattaakin olla järkevämpää valita jono, jossa on enemmän ihmisiä ja vähemmän tavaraa kuin jono, jossa on vähemmän ihmisiä mutta runsaasti tavaraa.

New Yorkissa toimivan, jonotuspalveluita tarjoavan Same Ole Line Dudesin perustaja ja jonoissa työkseen seisova Robert Samuel on niin ikään kehittänyt omat sääntönsä siihen, millaiset jonot vetävät parhaiten.

– Kahdesta jonosta kannattaa aina valita vasemmanpuoleinen. Suurin osa meistä on oikeakätisiä, ja oikeanpuoleinen kaista on aina luonnostaan pidempi. Me menemme luonnostaan oikealle, Samuel sanoi Men’s Healthille.

On kuitenkin muistettava, että kaavat ja teoriat eivät aina toimi. Vaikka olisi valinnut jonon näennäisen viisaasti, ikinä ei voi tietää, kuka edellä olevista maksaakin pienillä kolikoilla, kenen tuotteesta ei löydy viivakoodia tai kenen jauhopussi levähtää kassahihnalle. Jonossa on niin paljon muuttujia, että täydellisinkin systeemi voi mennä pieleen.

Lähde: Men’s Health

Tuntikausien jonotus eteni huumorilla

Suomalaiset jonottivat useita tunteja elektroniikkaa ja kodinkoneita myyvään Power-myymälään toukokuussa 2016. Katso video paikan päältä.

0:43


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja