Valioliigayllättäjä romahti toisella puoliajalla – irlantilaispuolustajat töpeksivät

Sheffield Unitedin irlantilaispuolustajilla ei ollut sunnuntaina paras päivänsä jalkapallon Englannin Valioliigassa. Unitedin irlantilaiset John Egan ja Enda Stevens olivat näkyvästi esillä, kun vierasjoukkue hävisi Newcastlelle 0–3.

Ensin Egan repi toisen puoliajan alussa läpijuoksuun pääsevää Newcastlen Joelintonia. Koska Egan sai tilanteessa toisen varoituksensa, hänet poistettiin kentältä. Sheffield United joutui pelaamaan 50. minuutilta eteenpäin miesalivoimalla.

Vain viisi minuuttia myöhemmin oli Unitedin Stevensin vuoro epäonnistua. Newcastlen Matt Ritchien keskitys sujahti huolimattoman Stevensin haarojen välistä Allan Saint-Maximinille, joka ampui pallon oikealta etukulmasta verkkoon ohi United-vahti Dean Hendersonin.

Ritchie kasvatti 69. minuutilla kovalla vasemman jalan laukauksellaan Newcastlen johdon 2–0:aan. Brasilialaiskärki Joelinton viimeisteli 78. minuutilla Newcastlelle kauden toisen liigamaalinsa iskettyään näyttävän kuvion päätteeksi 3–0.

Voitollaan Newcastle varmisteli valioliigapaikkaansa, sillä joukkue nousi putoamisviivasta jo 11 pisteen päähän. Nousijajoukkueena kauden suuryllättäjäksi osoittautunut Sheffield United jatkaa sarjataulukossa seitsemäntenä. Selvästä tappiosta huolimatta sillä on yhä mahdollisuudet selviytyä jopa ensi kauden europeleihin.

Valioliigassa pelataan tänään vielä ottelut Aston Villa–Chelsea ja Everton–Liverpool.