Valaistu ammeessa

Huuhdo huolet romanttisessa tassuammeessa, virkisty vedenalaisin valoin varustetussa poreammeessa tai vetäydy vaahtokylpyyn uuden muodon saaneeseen, perinteiseen emaliammeeseen.

Ammeet ovat taas in! Kylpeminen ei ole vain isojen kylpyhuoneiden omistajien yksinoikeus, sillä amme mahtuu nyt pieneenkin tilaan. Voit valita kylppärisi mittojen mukaan vaikkapa epäsymmetrisen muotoisen tai kulmaan sijoitettavan ammeen. Pieneen tilaan sopii myös upoteamme, jonka ympärille jäävä taso tuo mukanaan lisää laskutilaa.

Vanhan ajan tassut

Svedbergsin perinteiset kylpyammeet on valmistettu emalista. Iät ja ajat ilahduttaneet teräsemaliammeet ovat nyt uuden muotoisia ja niiden rakenne on entistä innovatiivisempi. Svedbergsin emaliammeet ovat vakaita ammeen jokaisen kulmaan asennettujen jalkojen ansiosta. Matala etulevy tekee ammeen alustan puhtaana pitämisen helpoksi. Emalinen istuma-amme säästää tilaa.

Perinteiseen ammemakuun sopivat myös romanttiset, vanhan ajan tunnelmaa henkivät tassuammeet. Omilla jaloillaan seisovat ammeet ilahduttavat niin lapsia kuin aikuisia. Helsinkiläisen Venuksen Kylvyn valikoimista löytyy runsaasti vanhan ajan tassuammeita ja muita kylpyhuonekalusteita. Edustettuina ovat useat eri tuotemerkit, muun muassa Thomas Crapper, Lefroy Brooks ja Heritage Bathrooms. Svedbergsin tassuamme on nimeltään Romantica ja Idon Samarcande.

Sveitsiläinen Laufen on maailman toiseksi suurin kylpyhuonekeramiikan valmistaja. Stefano Giovannonin Laufenille suunnittelemat pehmeän pyöreitä muotoja suosivat ammeet ovat osa Il Bagno Alessi -kylpyhuonekokonaisuutta, jonka hanat on valmistanut suomalainen Oras.

Rentouttavaa poreilua

Nykyporeamme muistuttaa useimmiten ihan tavallista ammetta. Svedbergsin Anastasia on pyöreä, Viva I tyylittelee koivulaminaatista valmistetulla etulevyllä ja valumarmorinen Magic on kuin antiikin kylpylöistä lainattu.

Idon poreammeista Kos hieroo sykäyksittäin, Santorini mahtuu pieneenkin tilaan. Naxos on poreileva upoteamme. Idon Kypros on näyttävä, sydämenmuotoinen poreamme, ja Paros vie vain saman verran tilaa kuin tavallinen amme.

Valoshow ja pool partyt

Vedenalainen valaistus luo ammeeseen tehokkaasti tunnelmaa. Svedbergsin poreammeessa valot vaihtavat veden alla väriä muutaman sekunnin välein. Myös Idon poreammeisiin saa lisämaksusta vedenalaisen valaistuksen. Porekylpyihin myydään myös muita lisävarusteita: muun muassa niskatyynyä, pyöriviä suuttimia ja erilaisia hierovia ominaisuuksia. Automaattinen vesitäyttö huolehtii siitä, ettei amme täyty yli äyräidensä. Ammeen vieressä ei siis tarvitse seisoa vahtimassa sen täyttymistä. Allaskiillote ja desinfioivat tabletit huolehtivat ammeen hygieniasta.

Porealtaat eroavat poreammeista kooltaan ja ominaisuuksiltaan. Suurikokoisille altaille on ominaista se, ettei niitä tyhjennetä aina käytön jälkeen. Altaat onkin varustettu suodattimilla, jotka puhdistavat veden käytön jälkeen. Svedbergsin porealtaiden vakiovarustukseen kuuluvat automaattinen vedenpinnan korkeuden säätö ja vedenlämmitin. Koot ovat hulppeita, joten altaassa voit järjestää vaikka pool partyt! Esimerkiksi Svedbergsin Octavia-porealtaaseen mahtuu jopa kahdeksan kylpijää yhtä aikaa.

  • Teksti: Hanna Pesonen / Mediafocus Oy
  • Kuvat: Ido, Laufen, Svedbergs ja Venuksen Kylpy (Marsaana)

Lue myös:

    Uusimmat