Mainos

Vakuutusyhtiö väärässä joka kolmannessa kiistajutussa

Useampi kuin joka kolmas asiakas voittaa vakuutusyhtiön vakuutuslautakuntaan päätyneessä kiistassa.

Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen mukaan vapaaehtoisiin vakuutuksiin liittyviä erimielisyyksiä käsittelevä lautakunta ratkaisi viime vuonna 34 prosenttia tapauksista asiakkaan eduksi. Lautakunta käsitteli viime vuonna 800 tapausta.

Kaikkein pisimpään lautakunta käsittelee lääketieteellisiä kiistoja. Potilaat ihmettelevät usein sitä, että lääkärit tehtailevat kannanottoja pelkkien papereiden perusteella.

Suomen vakuutuslääkärien yhdistys ry:n sihteeri, johtava lääkäri Raili Pirttimäki perustelee käytäntöä sillä, että potilaan tapaaminen heikentäisi lääkärin puolueettomuutta.

- Käytäntö on hyväksi havaittu. Siinä tunteet eivät vaikuta, eivät empatiat tai antipatiat. Lääkärinlausunnoista katsotaan tosiasiat.

Kuopion yliopistollisen sairaalan fysiatrian ylilääkäri Olavi Airaksinen on kuitenkin sitä mieltä, että myös vakuutuslääkärin olisi syytä tavata potilas tai ainakin keskustella hänen kanssaan puhelimessa.

- Nämä ovat kiistatilanteita ja useimmiten kiistat selviävät neuvottelemalla. Olisi hedelmällisempää perustella asiat kuin lähettää tyly kirje, jossa viitataan kylmään lakipykälään.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.