Mainos

Vaimonsa menettäneen avoin kirje Isisille: Ette saa minua vihaamaan, pojastani tulee onnellinen ja vapaa

Ranskalainen toimittaja Antonine Leiris on kirjoittanut avoimen kirjeen Isisille, joka tappoi hänen vaimonsa Pariisin terroristi-iskuissa viime perjantaina. Facebookissa julkaistua kirjoitusta on jaettu yli 200 000 kertaa. 

Leiriksen vaimo, 35-vuotias Hélène Muyal-Leiris, kuoli Bataclan-konserttisaliin tehdyssä iskussa. Aviomiehen lisäksi häntä jäi suremaan myös vuosi ja viisi kuukautta vanha Melvil-poika. 

Leiriksen viesti on selvä: Ette saa minua vihaamaan teitä, hän kirjoittaa manifestinsa aluksi. Kirjoitus on ranskaksi, alla MTV Uutisten tekemä suomennos. 

Ette saa minua vihaamaan

Perjantai-iltana ryöstitte elämän poikkeuksellisesta ihmiseltä, elämäni rakkaudelta, lapseni äidiltä, mutta ette saa minua vihaamaan teitä. En tiedä keitä olette, enkä halua tietää sitä, olette kuolleita sieluja. Jos se Jumala, jonka nimissä tapatte sokeasti, on tehnyt meidät omaksi kuvakseen, jokainen luoti vaimoni ruumiissa on haava hänen sydämessään. 

Niinpä en anna teille sitä lahjaa, että vihaisin teitä. Sitähän te haette, mutta vihaan vastaaminen vihalla olisi alentumista samaan tietämättömyyteen, joka tekee teistä sen, mitä olette. Haluatte, että alan pelätä, että katson lähimmäisiäni epäillen, että uhraisin vapauteni turvallisuuden vuoksi. Te hävisitte. Jatkan kuten ennenkin.

Näin hänet viimein tänä aamuna, päiviä ja öitä kestäneen odotuksen jälkeen. Hän oli niin kaunis, aivan kuin silloin, kun hän lähti perjantaina illalla, yhtä kaunis kuin silloin, kun rakastuin häneen auttamattomasti yli 12 vuotta sitten. Tietenkin olen tuskan murskaama, tämän pienen voiton teille suon, mutta se ei kestä kauaa. Tiedän, että hän on seurassamme joka päivä, ja että kohtaamme siinä vapaiden sielujen paratiisissa, minne te ette koskaan pääse.

Meitä on kaksi, minä ja poikani, mutta olemme vahvempia kuin kaikki maailman armeijat. Minulla ei ole tämän enempää aikaa antaa teille, menen katsomaan Melvil-poikaani, joka on juuri heräämässä päiväuniltaan. Hän on vasta 17 kuukautta vanha. Hän syö välipalansa, kuten aina, sitten menemme leikkimään, kuten aina, ja koko lopun elämänsä tämä pieni poika tulee tekemään teille vastarintaa olemalla onnellinen ja vapaa. Koska ei, te ette saa häntäkään vihaamaan. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.