Vaihtelevat ohjeet hämmentävät vanhempia: Saako nuhaisen lapsen viedä päiväkotiin vai ei? THL vastaa

Päiväkotien kasvattajat hämillään hallituksen linjauksista – moni pelkää lapsiryntäystä 6:34
Asiantuntija Lahdenperä-Laine kertoo MTV Uutiset Livelle, että joissakin kunnissa on ohjeistettu, että lievästi nuhaisen lapsen voisi tuoda päiväkotiin. THL:n mukaan nuhaista lasta ei tässä tilanteessa tule viedä päiväkotiin.

Sosiaalisessa mediassa keskustellaan tällä hetkellä siitä, saako nuhaisen lapsen viedä päiväkotiin vai ei. Hämmenystä ovat lisänneet vaihtelevat ohjeet. 

Sosiaalisessa mediassa keskustellaan siitä, voiko nuhasta tai yskästä kärsivän lapsen viedä päiväkotiin.

Erityistä ihmetystä on aiheuttanut se, että vielä viime sunnuntaina THL:n sivuilla ohjeistettiin, että lapsen voi viedä päivähoitoon, vaikka hänellä olisi lieviä hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa tai yskää. Tämä ei kuitenkaan pidä enää paikkaansa.

THL:n viestinnästä kommentoidaan MTV Uutisille, että kyseessä on vanhentunut tieto, joka poistettiin sunnuntaina illalla nettisivuilta. 

– Lievät hengitystieoireet ovat lapsilla hyvin yleisiä. Kun ohjetta laadittiin, muut taudinaiheuttajat olivat Suomessa huomattavasti todennäköisempiä kuin uusi koronavirus, eikä nyt voimassa olevia valtioneuvoston rajoituksia ollut vielä annettu.


Aiempi ohje antoi ymmärtää, että sairaan lapsen voi viedä päivähoitoon. Näin ei kuitenkaan voi tässä tilanteessa tehdä.

– Jos lapsella on edes lieviä flunssan oireita, hänen tulee pysyä kotona. Sama ohje koskee myös kaikkia muita ihmisiä. Lapsen pitää olla oireeton yhden vuorokauden ajan ennen kuin hänet voi viedä päivähoitoon. 

Lue myös:

    Uusimmat