Vahvistus: Red Bull vie Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin kolarin eteenpäin – F1-kärkikuskit ja tallit tuomariston eteen

Red Bull on pyytänyt kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomaristoa uudelleen tutkimaan Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin Britannian GP:n kolarin.

Tilanteessa mukana olleet kuljettajat ja tallit on kutsuttu tuomariston eteen torstaina Unkarissa, uuden F1-viikonlopun alla. Kuuleminen tehdään videoyhteyden kautta.

Taustalla on Britannian GP:n ensimmäisellä kierroksella tapahtunut kolari, jossa Hamilton osui Verstappenin auton takapäähän niin, että hollantilaiskuski lensi vauhdilla päin ratavalleja.

F1:n sääntöjen mukaan Red Bullin on esitettävä uusia, merkittäviä todisteita, jotta tapaus otetaan uudestaan tuomariston tutkintaan. Mikäli Red Bull pystyy esittämään uusia, vahvoja todisteita, Hamiltonin alkuperäinen 10 sekunnin aikarangaistus saattaa muuttua.

Verstappen vietiin kolarin jälkeen sairaalaan tutkittavaksi. Hollantilainen vältti kuitenkin isommat vammat, minkä myötä hän pystyy normaalisti osallistumaan viikonlopun Unkarin kisaan.

Kolarin jäsenet Verstappen ja Hamilton ovat kuljettajien MM-taulukon kärjessä. Verstappenilla on tällä hetkellä kahdeksan pisteen etumatka Hamiltoniin nähden.

Lue myös:

    Uusimmat