Lewis Hamiltonilta jättimäinen lahjoitus: yli 20 miljoonaa euroa hyväntekeväisyyteen

Seitsenkertainen F1-mestari Lewis Hamilton on perustanut hyväntekeväisyysjärjestön, johon hän lupaa 20 miljoonaa puntaa eli yli 23 miljoonaa euroa. Uusi järjestö tukee, puolustaa ja vahvistaa vähemmistötaustaisten nuorien toimintaa Isossa-Britanniassa.

36-vuotiaan Hamiltonin uuden järjestön nimi on Mission 44.

– Koin omakohtaisesti sen, miten vähemmistö tausta voi vaikuttaa tulevaisuuteen, Hamilton sanoo järjestön tiedotteessa.

– Onneksi pystyin kääntämään kertoimet puolelleni mahdollisuuksien ja tuen avulla. Haluan varmistaa, että muut samanlaisesta taustasta tulevat nuoret pystyvät tekemään samoin. Muutokseen menee aikaa, mutta olemme matkalla kohti parempaa, Hamilton jatkoi.

Hamilton on ottanut näkyvää roolia F1:n rasismin vastaisessa taistelussa. Hamilton on nostanut esille muun muassa sen, miten vain yksi prosentti F1:ssä työskentelevistä henkilöistä on mustaihoisia.

Hamiltonin edustama Mercedes-talli on sitoutunut tukemaan monimuotoisuuden lisäämistä.

– Lewisin päättäväisyys muuttaa kokemus voimakkaaksi ja päättäväiseksi toiminnaksi on osoitus hänen luonteestaan ja vankkumattomasta sitoutumisesta tukea ihmisiä heidän potentiaalinsa esiintuomisessa. Olemme iloisia ja ylpeitä siitä, että seisomme Lewisin rinnalla, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat