F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Vahvaa vihjailua Ferrarin pimitysyrityksestä: oliko perjantain F1-harjoitusten vauhti vain osa huijausta?

Red Bullin tallipomo Helmut Marko on vakuuttunut, että Ferrari käänsi moottorinsa täysille tehoille jo perjantain harjoituksissa sumuttaakseen vastustajia väitetystä aika-ajoasetuksestaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Brasilian GP suorana 15.-17.11.
La: 3. harjoitukset klo 16.55, aika-ajot klo 19.55, ennakkotunnelmat klo 19.00
Su: Brasilian GP klo 19.05, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrarin on epäilty käyttävän aika-ajojen ratkaisuvaiheessa polttoaineen lisäksi muita palavia nesteitä suorituskykynsä kasvattamiseksi. Kansainvälinen autoliitto FIA on kilpailijoiden esittämien kysymysten perusteella puuttunut mahdollisiin keinoihin tarkentavilla direktiiveillä.

Perjantaina Ferrarit olivat kuitenkin taas kovassa iskussa. Sebastian Vettel ajoi kärkiajan ennen Charles Leclercia. Saksalaislehti Auto Motor und Sportin mukaan Ferrari oli Brasilian Interlagosin suorilla peräti 0,7 sekuntia nopeampi kuin Red Bull ja vielä kymmenyksen vikkelämpi suhteessa Mercedekseen.

Red Bullin neuvonantajana toimivan Markon mukaan Ferrari yritti pimittää vastustajiltaan aika-ajon huijauskikkaa lyömällä moottorista tehot kaakkoon jo harjoituksissa. Tai oikeastaan todistella, että moottorista löytyy tehoja joka tilanteessa.

– Jos minä olisin Ferrari, tekisin kaiken voitavani päästäkseni muilta karkuun suorilla. Muussa tapauksessa muut luulisivat heidän huijaavan. On mielenkiintoista nähdä, millaista vauhti on lauantaina, Marko vihjaili lehden mukaan.

Epäilykset Ferrarin toimintaa kohtaa voimistuivat Yhdysvalloissa, kun Valtteri Bottas katkaisi Mercedeksellä Ferrarin kuuden paalupaikan putken juuri, kun FIA oli tehnyt ensimmäiset toimensa italialaistiimin epäiltyjä keinoja kohtaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja