Mainos

Vähentää loukkaantumisriskiä – näiden tärkeiden lihasten treenaaminen unohtuu monelta

Liikunta-alan asiantuntijoiden mukaan ahkerinkin salikävijä jättää kahden tärkeän lihasryhmän harjoittamisen useimmiten välistä.

Olipa kyseessä sitten itsenäinen salitreeni tai ohjattu tunti, jokainen treenaaja pyrkii taatusti harjoittamaan kaikkia kehonsa lihaksia tasapuolisesti. Fitness-ohjaajien mukaan moni treenaaja jättää kuitenkin säännöllisesti kahden suuren lihasryhmän treenaamisen väliin.

Kuuluisien miamilaisohjaajien Astrid Swanin ja Kellie Sikorskin mukaan moni unohtaa kiinnittää huomiota pohkeiden ja alaselän lihaksiin, vaikka nämä lihasryhmät ovat aivan yhtä tärkeitä kuin muutkin suuret lihasryhmät.

Kohdennettu harjoittelu voi estää kiputilojen syntymisen 

Moni meistä tyytyy kuvittelemaan, että päivittäinen aktiivisuus riittää pitämään pohkeet terässä. Vaikka esimerkiksi kävely ja hyppiminen saavatkin pohkeet liikkeelle, Sikorskin muistuttaa pohkeiden kaipaavan näiden lisäksi myös täysin erilaista treeniä. Pohkeet ovat yhtä tärkeä osa jalkoja kuin esimerkiksi reisilihakset, joiden harjoittamiseen moni treenaaja käyttää paljon aikaa.

Pohkeiden harjoittamiseen sopivia liikkeitä ovat muun muassa pohjenousu ja hyppynarulla hyppiminen päkiöiden varassa. Pohkeita voi harjoittaa muun treenin ohessa tekemällä esimerkiksi käsilihasliikkeitä varpaiden varassa seisten.

Alaselkä on toinen vähälle huomiolle jäänyt lihasryhmä. Kun puhutaan selän treenaamisesta, keskitytään usein yläselkää harjoittaviin liikkeisiin. Ohjaajien mukaan alaselän treenaaminen olisi kuitenkin yhtä tärkeää, sillä vahva alaselkä vähentää loukkaantumisriskiä.

Sikorskin mukaan alaselän treenaamisen unohtaminen on ironista, sillä se on samalla alue, jossa hyvin moni valittaa kipua. Alaselän treenaaminen ei siis ainoastaan saa selkääsi näyttämään hyvältä, se voi myös parantaa oloasi kokonaisvaltaisesti.

Video: Katso videolta vinkit tehokkaaseen pohjetreeniin! 


Lähde: Her.ie

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.