Makeista leivonnaisista on mahdollista vähentää kilokaloreita maun muuttumatta. Lue vinkit, joita noudattamalla omatuntosi ei soimaa, kun seuraavan kerran sorrut herkuttelemaan!
Muffinssien, suklaaleivonnaisten ja kakkujen reseptit eivät ole kiveen kirjoitettuja. Tee rohkeasti terveellisempiä vaihdoksia ohjeisiin ja vähennät tuntuvasti herkkujen kalorimääriä.
Tofusosetta brownie-taikinaan
Soseuta tofua ja korvaa sillä puolet lempisuklaaleivoksesi reseptin sisältämästä voimäärästä. Idadon yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan kahdeksan kymmenestä ihmisestä nautti fudge-herkuista, jossa voi oli korvattu tofulla.
– Tofussa on neutraali maku, joten suklaa maistuu silti läpi, selittää tutkimusta johtanut Linda Rankin.
– Lisäksi siinä on runsaasti proteiinia ja kalsiumia.
Punajuurta tai papuja
Sweet & Skinny -kirjan kirjoittaneen leipurin Marisa Churchillin mukaan punajuuri lisää leivonnaisiin makeutta ja mehevyyttä pilaamatta makua. Korvaa siis osa suklaaleivostaikinan sokerista hienoksi raastetulla, raa'alla punajuurella. Eräässä tutkimuksessa havaittiin myös, että soseutetuilla pavuilla voi korvata rasvaa brownie-taikinassa. Tutkimukseen osallistuneet pitivät pavuilla maustettuja versioita yhtä herkullisina kuin täysrasvaisia leivoksiakin.
Vähennä sokerin määrää
Sokeri on tärkeä osa taikinaa, sillä se lisää leivonnaisiin makeutta ja ilmavuutta.
