Uutuuspasta käy kolesterolin kimppuun

Raisio Yhtymän Benecol-tuotteiden sarja on täydentynyt kolesterolia alentavalla pastalla. Benecol-pasta on maailman ensimmäinen viljatuote, johon on lisätty veren kolesterolitasoa tehokkaasti alentavaa stanoliesteriä. Yhdestä, noin 70 gramman annoksesta Benecol-pastaa saa puolet päivittäisestä stanolimäärästä, joka tarvitaan kolesterolia laskevan vaikutuksen aikaansaamiseksi.

Uutuuspastan teho on osoitettu kliinisessä tutkimuksessa, johon osallistui 37 tervettä aikuista. Tutkimuksen mukaan päivittäinen Benecol-pastan nauttiminen laski koehenkilöiden kokonaiskolesterolia kahdeksan prosenttia ja LDL-kolesterolia 10,9 prosenttia kahden viikon tutkimusjakson aikana.

Vaikuttaa myös veren sokeritasoon

RavintoRaision tutkimuspäällikön Pirjo Alho-Lehdon mukaan Benecol-pastalla voidaan kolesterolitason lisäksi vaikuttaa aterian jälkeiseen veren sokeritasoon. - Pastan muotoilu ja tiivis rakenne muuttavat se sisältämän tärkkelyksen tilaa sellaiseksi, että tärkkelystä hajottavien ruuansulatusentsyymien vaikutus hidastuu. Tärkkelyksen hajoaminen imeytyviksi sokereiksi tapahtuu hitaammin, jolloin verensokeri pysy pitempään tasaisena ja energiaa vapautuu hitaammin, hän selittää.

Alho-Lehdon mukaan pasta on hyvä kantajaelintarvike stanoliesterille muun muassa rakenteensa ja miedon makunsa vuoksi. Lisäksi pasta on vähärasvainen ja hyvä hiilihydraattien lähde, joten se sopii hyvin ravitsemussuositusten mukaiseen päivittäiseen ruokavalioon.

Raision tuotekehityksen tavoitteena on jatkossa tuoda markkinoille lisää kuitupitoisia viljatuotteita, joihin on lisätty kolesterolia alentavaa stanoliesteriä. Myynti- ja markkinointijohtaja Uolevi Nummelan mukaan seuraavat Benecol-uutuudet saatetaan saada markkinoille jo ensi syksyn aikana.

(MTV3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja