Uutta tietoa prinsessa Catherinen ja kuningas Charlesin voinneista – myös prinssi William perui tulevat edustustehtävänsä

Kuningas Charles III piti ensimmäistä kertaa puheen kuninkaana parlamentin avajaisissa 11:34
Katso videolta: Kuningas Charles III piti ensimmäistä kertaa puheen kuninkaana parlamentin avajaisissa

Prinsessa Catherine voi lähteiden mukaan hyvin leikkauksensa jälkeen, eikä hovin mukaan kyse olisi syövästä.

Keskiviikkona 17. tammikuuta Kensingtonin palatsi tiedotti prinsessa Catherinen  läpikäyneen onnistuneen vatsaleikkauksen ja toipuvan siitä lontoolaisessa yksityissairaalassa seuraavien 10-14 päivän ajan. Samassa yhteydessä tiedotettiin, että Catherine joutuu perumaan sovitut edustustehtävänsä arviolta pääsiäiseen asti. 

Samana päivänä kerrottiin myös 75-vuotiaan kuningas Charlesin  niin ikään joutuvan leikkaukseen ensi viikolla laajentuneen eturauhasen takia. Kuninkaan tilan on kerrottu olevan hyvälaatuinen ja toimenpiteen olevan ennakoiva, mutta Charlesin kaikkia tulevia edustustehtäviä on lykätty tämän toipumisen ajaksi. 

Charles halusi kertoa avoimesti syyn tulevaan leikkaukseensa lisätäkseen tietoisuutta eturauhasen liikakasvusta, joka koskettaa Terveyskirjaston mukaan noin 40 prosenttia yli 60-vuotiaista miehistä. Näin ollen kuningas haluaa kehottaa kaikkia, jolla on eturauhasvaivoihin viittaavia oireita, tarkastuttamaan asian lääkärillä. 

Hovin lähteiden mukaan alkuviikosta leikattu Catherine voi tällä hetkellä hyvin, kertoo Independent. Yleistä huolta Catherinen tilasta on herännyt laajalti, sillä tämän pitkä toipumisaika sairaalassa viittaa siihen, että toimenpide on ollut iso ja komplikaatiot ovat mahdollisia. 

Sairaalajakson jälkeen Catherine siirtyy kotiinsa jatkamaan toipumista. Myös Catherinen puoliso prinssi William  on perunut kaikki lähiviikkojen edustustehtävänsä ollakseen Catherinen tukena tämän toipumisen alun aikana. William ei ota hoitaakseen virkatehtäviä Catherinen sairaalahoidon aikana eikä välittömästi tämän kotiinpalun jälkeen. Sen lisäksi, että William tukee ja auttaa Catherinea, hoitaa hän myös pariskunnan lapsia prinssi Georgea, prinsessa Charlottea  sekä prinssi Louisia.

Brittihovi ei ole tarkentanut, minkä takia prinsessa Catherine joutui vatsaleikkaukseen, mutta lähteiden mukaan toimenpide ei olisi liittynyt syöpään. 

Prinsessa Catherine vietti tammikuun alussa 42-vuotissyntymäpäiväänsä. Catherine on tiettävästi urheillut aina paljon ja on ollut ennen leikkaustaan hyvässä fyysisessä kunnossa. 

Edelliset pari vuotta ovat kuitenkin olleet Catherinelle, kuten muillekin kuninkaallisille monin tavoin haastavia. Kuningatar Elisabetin  kuoleman jälkeen syyskuussa 2022 Williamista tuli kruununprinssi, eli hän on tuleva kuningas Charlesin jälkeen. Charles myönsi Williamille ja Catherinelle Walesin prinssin ja prinsessan tittelit, mikä on tuonut uusia kierroksia kuninkaallisen parin virkatöihin. 

Myös jatkuvasti kohinaa herättävä välirikko Williamin pikkuveljen prinssi Harryn  ja tämän vaimon herttuatar Meghanin  kanssa on lähteiden mukaan ollut raskasta Catherinelle ja Williamille. Harryn omaelämäkerta Spare (suom. Varamies) julkaistiin alkuvuodesta 2023, ja se sisälsi useita kohua synnyttäneitä paljastuksia Williamista ja Catherinestakin. 

Vuonna 2021 Harry ja Meghan antoivat puolestaan skandaalihaastattelun tv-juontaja Oprah Winfreylle, jossa muun muassa kertoivat joidenkin, tuolloin nimeämättä jääneiden kuninkaallisen perheen jäsenten osallistuneen kyseenalaiseen keskusteluun, jossa olisi pohdittu Harryn ja Meghanin tulevan lapsen ihonväriä, kun Meghan vielä odotti parin esikoista.

Syksyllä 2023 kuninkaallistoimittaja Omid Scobien julkaiseman Endgame-kirjan hollantilaisessa, kauppojen hyllyille päätyneessä ensipainoksessa todettiin, että kyseiset kuninkaalliset olisivat olleet kuningas Charles ja prinsessa Catherine. Painos vedettiin nopeasti pois myynnistä, ja väitetylle virheelle kerrottiin useita erilaisia syitä, kuten muun muassa käännösvirhe. Lopulta Scobie tunnusti kirjoittaneensa kyseiset nimet yhteen kirjansa luonnosversioon, mutta poistaneensa ne myöhemmin. 

Scobien mukaan hän ei olisi haastatellut Harrya ja Meghania kirjaansa varten, vaan olisi saanut tietonsa kuninkaallisilta lähteiltään sekä paria läheisiltä lähteiltä. 

Kuninkaalliset saatika Harry ja Meghan eivät ole kommentoineet asiaa. 

Lue myös:

    Uusimmat