Uutta tietoa kopteriturmasta: Helikopterissa ei ollut mustaa laatikkoa – tutkijat toivovat löytävänsä tietoja lentäjän iPadista

6:41
Videolla Tulosruudun juttu Kobe Bryantin traagisesta kuolemasta ja menestyksekkäästä urasta.

Koripallotähti Kobe Bryantin, tämän 13-vuotiaan Gianna-tyttären ja seitsemän muun hengen vaatineen helikopteriturman tutkinta voi osoittautua haastavaksi.

New York Timesin mukaan turmakopterissa ei ollut lentotietoja tallentavaa mustaa laatikkoa eikä ohjaamon keskusteluita tallentavaa laitteistoa. Tapausta tutkivat viranomaiset vahvistavat, ettei musta laatikko ole vaatimuksena kyseisenlaisessa helikopterissa.

Sen sijaan tutkijat ovat löytäneet helikopterissa turmahetkellä olleen iPadin, jossa olevaa ForeFlight-aplikaatiota lentäjät käyttävät lennon aikana lentosuunnitelman, säätilan ja muiden tietojen tarkistamiseen.

Onnettomuustutkijat aikovat tutkia kyseistä laitetta ja muita elektronisia laitteita, joita oli kopterin kyydissä.

Los Angeles Times kertoo, että tutkijat pyrkivät selvittämään muun muassa kopterin teknisen ongelman mahdollisuutta, kopteria lentäneen pilotin taustoja ja sumuisen sään vaikutuksia onnettomuuteen. Keskeisimpiä kysymyksiä ovat, miksi pilotti lensi niin matalalla hetkiä ennen onnettomuutta ja miksi kopteri ei onnistunut ylittämään kukkuloita.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Helikopterin jäänteet levisivät laajalle alueelle mäkiseen maastoon.

Onnettomuuden syyn tutkinta on vielä alkutekijöissään ja sen loppuun saattaminen voi kestää kuukausia.

Entinen NBA-tähti Kobe Bryant kuoli onnettomuudessa sunnuntaina, kun häntä ja kahdeksaa muuta kuljettanut helikopteri törmäsi mäkiseen maastoon Calabasasissa Kaliforniassa.

Los Angeles Timesin tietojen mukaan viranomaiset ovat onnistuneet hakemaan kolmen uhrin ruumiit turmapaikalta. Loppujen ruumiiden siirtäminen voi kestää useita päiviä.

Helikopterin törmäys maahan on ollut todella voimakas, ja kopterin jäänteitä on levinnyt laajalle alueelle.

Tapausta tutkivan viranomaisen mukaan kopterin törmäyspaikka on yhdellä alueen kukkuloista. Pala kopterin pyrstöä löytyi kukkulan alaosasta sen vasemmalta puolelta ja kopterin runko toiselta puolelta. Kopterin roottori puolestaan löytyi noin sadan metrin päästä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja