Uutissuomalainen: Espoo pyytänyt ensimmäisenä kuntana Puolustusvoimilta virka-apua rokotuksiin

Tepsiikö rokote nopeasti leviävään koronan omikron-muotoon? 10:04
Video: Tepsiikö rokote nopeasti leviävään koronan omikron-muotoon?

Espoo on ensimmäisenä kuntana pyytänyt Puolustusvoimilta virka-apua koronarokotusten järjestämiseksi, kertoo Uutissuomalainen. Varsinaista piikittämistä Puolustusvoimat eivät tee, vaan kyse on lähinnä logistisesta tuesta.

– Virka-apu on koskenut kuljetuksia, materiaalin käsittelyä ja rokotuksiin liittyvän kaluston siirtämistä paikalle, Espoon terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen kertoo Uutissuomalaiselle.

Espoo on parhaillaan järjestelemässä ison rokotuspisteen avaamista ja kaupungilla on Paanasen mukaan nyt tilapäisesti poikkeava tarve tukitoimille. Myös joulun pyhät vaikuttivat päätökseen, sillä pyhien välipäivinä rokottamiseen ei ole riittävästi resursseja.

Espoo otti Puolustusvoimiin yhteyttä viime viikolla. Paananen kiittelee, että virka-apu saatiin sovittua ripeällä aikataululla ja yhteistyö on sujunut hyvin. 

Pääesikunnan tiedottajan Ossian Hartigin tiedossa ei tällä hetkellä ole muita virka-apupyyntöjä, mutta Puolustusvoimat on varautunut virka-avun antamiseen, mikäli tilanne pahenee.

Ylilääkäri Tuula Kieseppä sosiaali- ja terveysministeriöstä kertoo, että kunnat voivat itse tehdä Puolustusvoimille virka-apupyyntöjä, jos kokevat apua tarvitsevansa.

Lue myös:

    Uusimmat