Uusien autojen omistajat avautuivat Ylelle: Huoltoliikkeillä kädet pystyssä uskomattomien vikojen kanssa

Useat uuden auton omistajat ovat ottaneet yhteyttä Yleen autoistaan löytyneiden erikoisten vikojen vuoksi. 

Yle kertoo muun muassa porilaismiehestä, joka hankki joulukuun alussa tuliterän, kalliimman hintaluokan saksalaisen auton. Auton mittarissa oli vain kolme kilometriä, kun mies ajoi auton ulos liikkeestä ja suuntasi kohti kotia.

Ongelmat alkoivat välittömästi. Jo kotimatkalla mies huomasi automaattivaihteiston nykivän. Pian ikkunat alkoivat elää omaa elämäänsä, ilmastointi toimi miten sitä huvitti, bensamittari näytti kaikkea muuta kuin olisi pitänyt ja auto jopa tööttäili itsekseen.

"Ei päivityksiä saatavilla"

Porilaismies vei autonsa huoltoon vain muutamia päiviä kaupanteon jälkeen, mutta hänen tyrmistyksekseen huollossa nostettiin kädet pystyyn.

– Sille ei kuulemma voitu tehdä mitään, koska automalli on niin uusi, ettei päivityksiä ole vielä saatavilla. Sain selitykseksi lähinnä jossittelua ja ihmettelyä, mies kertoi Ylelle.

Autoa käytettiin myös toisessa huoltofirmassa, mutta auto tuli aina takaisin samojen vikojen kanssa. Lopulta porilaismiehelle tarjottiin auton vaihtamista vastaavaan, mutta paremmin varusteltuun, hänellä sijaisautona olleeseen yksilöön. Tähän hän suostui.

Rattilukko päälle itsestään, kojelauta loisti kuin joulukuusi

Yleen yhteyttä ottanut, niin ikään uuden saksalaisauton omistaja pelästyi pahemman kerran, kun ohitustilanteessa auton rattilukko meni itsestään päälle. Ojaanajo oli lähellä, mutta vahingoilta onneksi vältyttiin. Auto hinattiin huoltoliikkeeseen, jossa vika korjattiin – pelko kuitenkin jäi.

Kolmannessa tapauksessa tuliterän ranskalaisauton vikavalot syttyivät ja sammuivat vuorotellen ja välillä yhtä aikaa, mutta huollon mukaan vikaa ei ollut – ja ohjeisti olemaan välittämättä vikavaloista. Pian kuitenkin syttyi moottorin varoitusvalo, jolloin autolla ei pystynyt ajamaan auton ostaneen naisen mukaan kuin kävelyvauhtia. Auto hinattiin korjaamolle, joka ei tälläkään kertaa löytänyt siitä mitään vikaa. Nainen kertoi Ylelle myyneensä autonsa kovalla tappiolla takaisin liikkeeseen.

Oletko törmännyt uusien autojen kohdalla maanantaikappaleisiin? Kerro kokemuksistasi meille lähettämällä sähköpostia osoitteeseen autot@mtv.fi.

***

1:01

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja