Uusi ympäristö- ja ilmastoministeri Mikkonen on tyrmäämässä uudet sellutehdashankkeet: "Meillä ei vain yksinkertaisesti puu riitä"

Millä hinnalla kohti puhtaampaa Suomea? 8:03
Luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Päivi Lundvall ja tulevan hallituksen ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) keskustelivat Suomen tulevasta ilmastopolitiikasta.

Hallituksen kunnianhimoinen ilmasto-ohjelma painottaa hiilinielujen kasvattamista, mikä ei ole välttämättä käy yksiin suunnitteilla olleiden sellutehdashankkeiden kanssa. 

Tänään ministerinvalansa vannova tuleva ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) kertoi aamun Huomenta Suomessa, että hän ei näe todennäköisenä kaikkien pöydällä olevien sellutehdashankkeiden läpi menoa. Hankkeita on Mikkosen mukaan suunnitteilla useita. 

– Siinä tulee vastaan se, että meillä ei vain yksinkertaisesti puu riitä, kun meidän täytyy huolehtia niin ilmasto-, kuin monimuotoisuustavoitteistakin, Mikkonen sanoi haastattelussa.

Hiilinielujen kasvattaminen on hallituksen ohjelmassa merkittävä tavoite. Mikkonen muistuttaa, että Suomi on sitoutunut myös EU:n tavoitteisiin. 

– Jos emme pysy siinä, siitä odottaa lasku, joka voi kohota suuriinkin summiin, Mikkonen sanoo. 

– Onhan tämä vähän vaikea yhtälö, että puunkäyttöä merkittävästi lisättäisiin. 

Katso koko keskustelu uuden hallituksen ilmastotavoitteista yllä olevalta videolta.


Lue myös:

    Uusimmat