Mainos

Uusi pyörä kestää ilman huoltoa vain vuoden

Polkupyöräsesonki on päässyt kunnolla käyntiin vasta viime päivinä myöhäisen talven ja kylmän kevään takia.

Tunturi-Helberg oy:n kaupallinen johtaja Tapio Hörkkö kertoo, että myynnin kanssa ollaan reilusti tavanomaista kevättä myöhässä.

- Myynti on päässyt oikeastaan kunnolla käyntiin vasta nyt. Samoin on huoltojen kanssa, ihmiset heräävät huollattamaan pyöriänsä kun ilmat lämpenevät.

Myös uuden polkupyörän ostajan pitää viimeistään ensi keväänä huolehtia pyöränsä huollosta. Hörkön mukaan ilman huoltoa pyörä kestää vain yhden kevään ja kesän.

- On paljon ihnmisiä, jotka eivät ikinä huolla pyöräänsä ja se näkyy sitten käyttöiässä.

Vuosaaren pyörähuollossa Helsingissä monet pyörät odottavat korjausta, mutta huoltoja tekevän Mikko Kimposen mukaan pitkiä jonoja ei ole vielä päässyt syntymään.

- Ihmiset ovat aika laiskoja pyörän huoltamisen kanssa. Usein pyörä tuodaan huoltoon vasta kun se on rikki, Kimponen sanoo.

Suomalaiset vaihtavat pyörää harvoin

Suomalaiset vaihtavat pyöränsä uuteen keskimäärin 10 vuoden välein.

- Siinä kymmenessä vuodessa ehtii pudota kehityksen kyydistä, koska polkupyörät menevät teknisesti valtavasti eteenpäin koko ajan. Parasta on mennä erikoisliikkeeseen hankkimaan uutta pyörää, jos edellisen hankinnasta on se 10 vuotta. Siellä osataan neuvoa, mitä pyörän värin lisäksi kannattaa ottaa huomioon, Hörkkö neuvoo.

- Vanhat pyörät ovat nyt muoti-ilmiö, mutta harvat niitä kauheasti kunnostavat. Yleensä niitä korjaillaan vähän niin, että kaupungissa pääsee ajelemaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.