Uusi käänne: KalPa valittaa tuntuvasta pelikiellosta – rajun taklauksen alle joutunut Henrik Haapala puuttuu Ilveksen kokoonpanosta

0:19
KalPan Hugo Gallet sai tästä taklauksesta seitsemän ottelun pelikiellon.

KalPan Hugo Gallet sai SM-liigan kurinpidolta tuntuvan, peräti seitsemän ottelun pelikiellon keskiviikkoiltana. Nyt tapaus on saanut uuden käänteen. KalPa on valittanut päätöksestä urheilun oikeusturvalautakunnalle.

Gallet taklasi tiistaina Ilveksen Henrik Haapalaa voimalla vaihtoaitioiden edustalla. Videotuomari ei alun perin vienyt tapausta kurinpidon pöydälle. Vasta Ilveksen käsittelypyynnön myötä tapauksesta tuomittiin lopulta tuntuva pelikielto, sillä Gallet osui tilanteessa Haapalaa päähän.

Katso Henrik Haapalaan kohdistunut taklaus pääkuvan videolta!

Gallet sai tilanteesta seitsemän ottelun pelikiellon. Ranskalaisen edustama KalPa ei ole tyytymässä tähän. Seura tiedotti torstaina, että se on jättänyt kurinpitopäätöksestä valituksen urheilun oikeusturvalautakunnalle. 

KalPan toimitusjohtajan Toni Saksmanin mukaan seuran mielestä päätös ei ole syntynyt oikeudenmukaisin perustein.

–  Meille on tärkeää, että pelaajiamme kohdellaan sääntöjen mukaisesti, yhdenvertaisesti ja oikeudenmukaisesti. Tässä tapauksessa koemme, että kurinpitopäätös ei ole syntynyt näitä meille tärkeitä periaatteita noudattaen ja sen vuoksi olemme päätyneet tekemään päätöksestä valituksen, Saksman sanoo KalPan verkkosivuilla. 

Ilves jatkaa SM-liigakauttaan tänään HPK:n vieraana. Päähänsä osuman saanut Henrik Haapala ei ole tupsukorvien kokoonpanossa illan ottelussa. 

Pelikieltoja aiemmin tällä kaudella KalPan joukkueesta ovat kärsineet myös puolustajat Colby Sissons ja Anton Karlsson


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja