Uusi harrastus mielessä? Aloita virkkaaminen Molla Millsin vinkeillä

Kiinnostaisiko uusi harrastus? Virkkuri-kirjan kirjoittanut Molla Mills kertoo, miten virkkausharrastus kannattaa aloittaa.

Usein uutta harrastusta aloittaessa haluaa jo heti alussa vakuuttaa muut hallitsemalla uskomattoman hankaliakin asioita. Näiden asioiden tekeminen käytännössä ei välttämättä sujukaan niin helposti. Osa saattakin tästä syystä luovuttaa uuden harrastuksen parissa jo heti alussa. Ensimmäisen kädentaitoalan Noste-palkinnon voittanut Molla Mills kuitenkin vinkkaa, että kannattaa aloittaa aivan perusteista. Myös oikeanlaisen langan valitseminen on tärkeää.

– Jos ei ole tottunut virkkaaja niin ei kannata ottaa liian ohutta lankaan, Mills ohjeistaa.

Ohuella langalla tulee kaunista jälkeä, mutta se vaatii Mollan mielestä enemmän aikaa. Aloittelijan ei siis luultavasti kannata heti aloittaa näin suurella urakalla. Virkkaustyöstä saakin nopeasti valmista, jos valitsee oikeat tuotteet.

– Paksu koukku ja paksu lanka, Mills vinkkaa.

Alkeiden opettelun jälkeen voi toki lähteä kokeilemaan hyvinkin haasteellisia kuvioita, ohuita lankoja ja keksiä myös jotain uutta ja innostavaa virkkauksen saralla.

– Jos innostuu, niin voi lähteä kokeilemaan eri paksuisia lankoja. Voi myös tehdä jotain kokeilullisempaan esimerkiksi hyödyntämällä vanhoja kasettinauhoja, Mills kertoo.

Lue lisää:

Ira Juvonen, ira.juvonen@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat