Mainos

Uusi Doomjuice-verkkomato uhkaa tietoverkkoja

Uusi Doomjuice-verkkomato uhkaa verkkoyhteyksiä. Mato on sukua Mydoom-virukselle.

Uusi Mydoom-virukselle sukua oleva Doomjuice-verkkomato löytyi eilisiltana Suomen aikaa, tietoturvayhtiö F-Secure kertoo tiedotteessaan.

Doomjuice iskee koneisiin, jotka Mydoomin A-versio on jo saastuttanut. Doomjuice ei leviä Mydoomin tapaan sähköpostin välityksellä vaan suorien verkkoyhteyksien kautta.

Virus leviää niiden tietokoneiden kautta, joihin Mydoom on asentanut takaporttitoiminnon. Mato etsii satunnaisia internetosoitteita löytääkseen Mydoomin jättämän avoimen takaportin. Löytäessään takaportin Doomjuice saastuttaa kyseisen koneen.

Hyökkäys Microsoftia vastaan

F-Securen tietojen mukaan Doomjuice ja Mydoom ovat saman kirjoittajan tekemiä. Tämän todistaa yhtiön mukaan se, että Doomjuice levittää saastuneiden koneiden useisiin hakemistoihin Mydoom.A:n alkuperäistä lähdekoodia.

Doomjuice lähetettiin liikkeelle ilmeisesti sunnuntaina, jolloin se oli ohjelmoitu aloittamaan toiminnonestohyökkäys maailman suurimpiin nettisivustoihin kuuluvaa Microsoftin kotisivua vastaan. Mato ylikuormittaa www-sivustoa lataamalla keskeytyksettä sen etusivua uudelleen. Hyökkäys jatkuu loputtomiin.

F-Securesta kerrottiin, että Microsoftin sivusto toimi eilen illalla normaalisti mutta päivän aikana ilmoitettiin palvelukatkoksista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.