Uudenlainen rekrytointi yleistynyt kesätyöpaikoissa – näin hakijoita karsitaan

Uudenlainen rekrytointi yleistynyt kesätyöpaikoissa – näin hakijoita karsitaan 2:23
KATSO VIDEO: Näin rekrytoijat perustelevat monivaiheisia hakuprosesseja!

Monivaiheinen työnhaku on yleistynyt myös kesätyöpaikkojen haussa.

Yksinkertaisiinkin työtehtäviin pyrkivien on selvitettävä jopa nelivaiheinen rekrytointiprosessi.

Kirjallisten hakemusten lisäksi hakijoita voidaan vaatia tekemään videotehtäviä, yksilö- ja ryhmähaastatteluja sekä psykologisia testejä.

"Pitää pystyä tarkastelemaan, kuka hakijoista on paras"

Rekrytointiyritys Baronan mukaan monivaiheisten tehtävien tarkoituksena on varmistaa hakijoiden tasavertainen kohtelu, etenkin jos pestiin on paljon hakijoita.

– On paljon tehtäviä, jotka eivät välttämättä vaadi osaamista tai aiempaa työkokemusta, ja se on tosi hyvä niin. Jollakin meidän pitää kuitenkin pystyä objektiivisesti tarkastelemaan, kuka hakija olisi parhaiten siihen tehtävään soveltuva, kertoo Baronan kehityspäällikkö Teemu Junkkarinen MTV Uutisille.

Esimerkiksi Finnair Kitchenissä monivaiheiseen rekrytointiin kuuluu kirjallisen hakemuksen lisäksi video- sekä ryhmähaastattelu.

– Jotta pystymme arvioimaan hakijoiden sopivuutta tehtävään, koen nämä tarpeellisina, kommentoi Finnairin osaamisen ja kehittämisen asiantuntija Sirpa Rosenqvist.

"Kesätöihin pääsy vaikeutunut"

Työelämäopetusta Helsingin yliopistossa järjestävä Markku Sippola kertoo huomanneensa nuorten opiskelijoiden ahdingon työnhaussa.

– Tänä kesänä tai vähän aiemminkin opiskelijat ovat maininneet, että kesätöihin pääsy on vaikeutunut.

– Työmarkkinat ovat tiukentuneet. Töitä on vähemmän tarjolla ja kutakin avoinna olevaa paikkaa kohden on enemmän hakijoita, ja tätä varten tarvitaan pidempiä rekrytointiprosesseja, Sippola jatkaa.

Esimerkiksi Baronalla on ollut alkuvuodesta noin 20 hakua, joihin on ollut yli 500 hakijaa.

Lue myös:

    Uusimmat