USU: Lähes kaikki eduskuntaryhmien johtajat tehostaisivat valtionyritysten ohjausta tai valvontaa

Puolueet esittävät kyselyssä hyvin moninaisia muutosehdotuksia.

Lähes kaikkien eduskuntaryhmien puheenjohtajat kaipaavat muutosta valtion omistajaohjauspolitiikkaan, käy ilmi Uutissuomalaisen teettämästä kyselystä.

Ryhmäjohtajilla on kyselyn perusteella moninaisia kehitystoiveita. Pääministeripuolue Antti Lindtman (sd.) nimittäisi jokaisen valtionyhtiön hallitukseen valtion edustajan. Keskustan Eeva Kalli haluaisi valtion virkamiehen strategisen intressien yhtiöiden hallitukseen. Myös vihreiden Atte Harjanteen mukaan strategisten intressien yhtiöiden ohjausta olisi tarpeen vahvistaa.

Riskien arvioinnin ja hallinnan tärkeyden nostavat Uutissuomalaiselle esiin Lindtman, perussuomalaisten Ville Tavio, kokoomuksen Kai Mykkänen ja Harjanne.

Lindtman ja Mykkänen keskittäisivät omistajaohjauksen resurssit eri ministeriöistä yhteen paikkaan. Harjanne ja Päivi Räsänen (kd.) puolestaan terävöittäisivät eduskunnan roolia omistajaohjauksen seurannassa ja valvonnassa. Räsäsen mukaan nykyisille hallintoneuvostoille ja neuvottelukunnille ei kerrota olennaisia asioita.

Vain RKP ei ottanut asiaan kantaa. Yhden edustajan ryhmän muodostavat Ano Turtiainen (vkk.) ja Wille Rydman (kok.) eivät vastanneet kyselyyn.

Lue myös:

    Uusimmat