Uskomaton hedelmä – tämä tehokas kaunistaja kuuluu käsilaukkuun

Sitruunalla tiedetään olevan useita positiivisia vaikutuksia esimerkiksi mausteena ja virkistävänä lisänä janojuomaan. Keittiön lisäksi sitruuna sopii erinomaisesti myös kylpyhuoneen kaappiin, sillä sillä on uskomattoman monipuolisia vaikutuksia myös kauneuteen.

Sitruuna on ihmehedelmä, joka tulisi keittiön lisäksi löytyä myös jokanaisen kylpyhuoneesta ja käsilaukusta. Vai mitä mieltä olet näistä tehovinkeistä?

Suun terveys

Sitruunamehu tyrehdyttää verenvuotoa ikenistä ja vähentää hammassärkyä.

Hälventää ikääntymisen merkkejä

Miksi hankkia kalliita voiteita, kun voit käyttää sitruunamehua? Maksaläiskien ja pisamien vaalentamiseksi voit kokeilla sitruunamehun laittamista suoraan ihoalueelle. Anna sen vaikuttaa 15 minuuttia, huuhtele sitten huolellisesti.

Vaaleat raidat hiuksille

Laita kuppiin 1/4 sitruunamehua ja 3/4 vettä. Huuhtele hiukset seoksella. Istu auringossa, kunnes hiukset kuivuvat. Toista noin viikon välein ja hiuksesi vaalenevat luonnollisen kauniisti.

Puhdista ja valkaise kynnet

Hemmottele käsiä ilman manikyristiä. Lisää puolikkaan sitruunan mehu kupilliseen lämmintä vettä. Liota sormenpäitäsi seoksessa viiden minuutin ajan. Kun olet työntänyt kynsinauhat takaisin, hiero sitruunankuorta edestakaisin kynsilläsi.

Puhdista kasvosi

Tuhoa finnit ja mustapäät taputtelemalla sitruunamehua suoraan ongelma-alueille. Voit myös pestä kasvot puhdistavalla ja luonnollisella sitruunamehulla.

Raikasta hengityksesi

Käytä sitruunamehua suuvetenä. Sitruunahappo tappaa bakteereja, jotka aiheuttavat pahanhajuista hengitystä. Huuhtele suu kuitenkin hyvin muutaman minuutin jälkeen, sillä suun pitkäaikainen altistuminen sitruunahapoille voi vahingoittaa hammaskiillettä.

Eroon hilseilystä

Jos pääsi kutisee ja hilseilee, helpotus voi löytyä jälleen keittiöstä. Hiero kaksi ruokalusikallista sitruunamehua päänahalle ja huuhtele vedellä. Sekoita teelusikallinen sitruunamehua kupilliseen vettä ja huuhtele hiuksesi sen kanssa. Toista päivittäin, kunnes hilse irtoaa.

Pehmentää kuivat, hilseilevät kyynärpäät

Kutiava kyynärpää on inhottavan tuntuinen, mutta näyttää myös ikävältä. Paremmannäköisten kyynärpäiden takaamiseksi sekoita ruokasoodaa ja sitruunamehua yhdeksi tahnaksi. Hiero rauhoittava, tasoittava ja kuoriva hoitotahna kyynärpäihisi. Huuhtele sen jälkeen sitruunamehun ja veden sekoituksella. Hiero vielä oliiviöljyä kyynärpäihin ja taputtele öljyä kyynärpäille pehmeällä liinalla.

Päänsärky

Sitruunan on todettu auttavan myös päänsärkyihin. Tee, jossa on muutama teelusikallinen sitruunamehua, on newyorkilaisten krapuladrinkki, joka auttaa päänsärystä selviämiseen.

Emättimen hygienia

Laimennettu sitruunamehu on turvallinen menetelmä emättimen hygienian hoitoon. Vaikka se on voimakas antioksidantti, on se kaukana niistä lääkkeistä, joita muuten käytetään emättimen puhdistamiseen.


AVA / Siiri L'Ecuyer

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat