USF1:n kuskisopimus julkistettiin presidentinlinnassa

Formula ykkösissä aloittava yhdysvaltalainen USF1-talli vahvisti maanantaina argentiinalaisen José Maria Lópezin toiseksi kilpakuljettajakseen.

- "Pechito" Lópezin pestaaminen tulokaskaudellemme on ollut tavoitteenamme pitkään, tallin urheilujohtaja Peter Windsor sanoi.

- Olemme seuranneet hänen uraansa siitä lähtien, kun hän hallitsi Renault V6 -luokkaa 2003, Windsor kertoi.

Todellisuudessa Lópezin pestin taustalla lienee kahdeksan miljoonan USA:n dollarin (n. 5,6 milj. euron) sponsoripaketti Argentiinasta. Lópezin sopimus julkistettiin Argentiinan hallintopalatsissa Casa Rosadassa presidentti Christina Fernández de Kirchnerin ja sisäministeri Florencio Randazzon läsnä ollessa. Clarin-lehden mukaan Argentiinan valtion osuus Lópezin sponsoripaketista on kaksi miljoonaa dollaria.

- Juttelin Cristinan kanssa ja olin hämmästynyt siitä, miten hyvin hän oli perillä asioista. Hän sai minut tuntemaan oloni mukavaksi. Olen ylpeä siitä, että valtio tukee minua, kuten tapahtui jo Juan Manuel Fangion ja Froilán Gonzálezin aikakaudella, López sanoi lehdelle.

López on kilpaillut GP2-sarjassa kaudella 2006 Super Nova -tallissa. Sittemmin argentiinalainen on kerännyt kokemusta kotimaansa TC2000-vakioautosarjasta, jossa voitti mestaruuden kaudella 2008. Aiemmin López on testannut myös Renault'n F1-autoa.

Lópezista tulee ensimmäinen argentiinalaiskuski F1-sarjassa sitten Gastón Mazzacanen, joka kilpaili Minardi- ja Prost-talleissa kausina 2000 ja 2001.

(MTV3-Reuters)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja