Mainos

USA vetosi Kosovo-ryhmän yhtenäisyyden puolesta

YK-lähettiläs Martti Ahtisaari esitteli päivällä ehdotustaan Kosovon itsenäisyydestä niin sanotulle yhteysryhmälle. Suunnitelma sai Venäjää lukuunottamatta muiden ryhmän maiden tuen.

Yhdysvallat kehottaa Kosovon yhteysryhmää pysymään yhtenäisenä. Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja esitti kommenttinsa sen jälkeen kun oli käynyt ilmi, että Venäjä ei lämmennyt YK-lähettiläs Martti Ahtisaaren Kosovo-ehdotukselle.

Ahtisaari esitteli päivällä suunnitelmaansa niin sanotulle yhteysryhmälle, johon Venäjän lisäksi kuuluvat Yhdysvallat, Britannia, Ranska, Saksa ja Italia. Suunnitelman kerrottiin saaneen Venäjää lukuunottamatta muiden ryhmän maiden tuen.

- Meidän mielestämme on tärkeää säilyttää yksimielisyys yhteysryhmän sisällä. Kehotamme kaikkia ryhmän jäseniä tukemaan Ahtisaarta hänen työssään ja hänen ehdotuksissaan, ulkoministeriön tiedottaja Sean McCormack sanoi.

McCormackin mukaan Ahtisaaren selvitys oli saanut "yleisesti myönteisen vastaanoton".

- Epäilemättä Venäjän hallituksella on muutamia kommentteja ja he sanovat haluavansa joitakin muutoksia, McCormack sanoi lisäten, että Ahtisaari varmasti ottaa jatkossa huomioon kaikki eri näkemykset.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.