USA:ssa mies teloitettiin kolmen poliisin murhasta vaikka oikeusministeri myönsi, ettei hän ollut ampuja – rikostoveri: "Nate juoksi. Natella ei ollut edes asetta"

USA:ssa mies teloitettiin kolmen poliisin murhasta – oikeusministeri myönsi, ettie mies ollut ampuja 0:36

Nathaniel Woods tuomittiin vuonna 2005 kolmen poliisin murhasta.

44-vuotias Nathaniel Woods teloitettiin eilen tappavalla ruiskulla Alabamassa, Yhdysvalloissa.

Erikoiseksi tapauksen tekee se, että Alabaman oikeusministerin Steve Marshallin mukaan Woods ei ollut ampuja.

– Nathaniel Woodsin toimet aiheuttivat suoraan kolmen poliisin kuoleman ja yhden loukkaantumisen. Ainoat epäoikeudenmukaisuudet Nathaniel Woodsin tapauksessa kohdistuivat neljään poliisiin tuona kauheana päivänä, Marshall kertoi lausunnossaan CNN:n mukaan.

Marshall kuitenkin myönsi, ettei Woods ampunut poliiseja.

– Vaikka Woods ei ollut ampuja, niin hän ei myöskään ollut viaton sivustakatsoja, Marshall perustelee.

Marshallin mukaan Woods väitetysti kehuskeli poliisien ampumisella, uhkailu apulaissheriffiä ja piirsi sekä sävelsi ylpeileviä tarinoita murhista.

"Natella ei ollut edes asetta"

Myös Woodsin rikostoveri, niin ikään vankilassa kuolemantuomiota odottava Kerry Spencer, kertoo Woodsin olleen syytön murhiin.

– Kun nousin ylös, nousin ylös kiväärin kanssa. Olin huumeluolassa. Me myimme huumeita. Sitä me vain teimme. Minulla oli aina ase valmiina, jos olin siinä pirun talossa, Spencer totesi CNN:n mukaan.

Spencerin mukaan hän kuuli metelöintiä toisesta huoneesta ja katsoi ulos. Siellä hän näki poliisiauton. Spencer kuitenkin oletti poliisien olevan vielä ulkona.

Makuuhuoneesta Spencer käveli keittiöön.

– Kun katsoin sivulleni, niin näin poliisit, jotka yrittivät tähdätä minua aseillaan. Avasin tulen kiväärilläni. Yritän vain estää heitä ampumasta minua. Minulla oli kivääri käsissäni. He olisivat ampuneet minut, Spencer arvelee.

Spencerin mukaan teloitettu Nathaniel Woods käyttäytyi aluksi kuin häntä olisi ammuttu. Kun Woods huomasi, etteivät luodit tulleet häntä kohti, lähti Woods Spencerin kertomuksen mukaan karkuun.

– Kerroin heille, ettei Nate ampunut ketään. Nate juoksi. Natella ei ollut edes asetta. Nate oli hyvä tyyppi. Nate ei ole tappaja. Nate oli huumeluolassa, koska hän tarvitsi rahaa, Spencer totesi.

Hyvin rennoksi kuvailtu Nathaniel Woods pidätettiin läheiseltä kuistilta. Taskussaan hänellä oli kaksi luotia.

Poliisit kuolivat rynnäkössä

Poliisit murhattiin, kun he rynnäköivät huumeluolaan, jossa Nathaniel Woods ja Kerry Spencer olivat. Myös neljättä poliisia ammuttiin, mutta hän selvisi haavoittumisella.

Muun muassa Kim Kardashian ja Martin Luther King III vetosivat Woodsin puolesta, jottei häntä teloitettaisi.

– Woodsin oikeudenkäynti oli reilu. Oikeus toteutuu vain, jos hänen lainmukainen kuolemantuomionsa pannaan täytäntöön. Kolmen poliisin murhasta ei tule tuomita vähempään kuin kuolemanrangaistukseen, Alabaman oikeusministeri Steve Marshall totesi ennen teloitusta lausunnossaan The New York Timesin mukaan.

Alabamassa kymmenen valamiehen täytyy kannattaa kuolemantuomiota rangaistukseksi, jotta tuomari voi määrätä sen. Nathaniel Woods tuomittiin kuolemaan äänin 10–2.

Lue myös:

    Uusimmat