US: Autojen mustissa laatikoissa karmea tietoturvamoka – näin tarkasti autoja pystyi eilen seuraamaan

Lähes 3 000 autossa testikäytössä oleva musta laatikko mahdollisti autojen reaaliaikaisen seuraamisen eilen sunnuntaina, kirjoittaa espoolainen Piraattipuolueen edustaja Janne Paalijärvi Uuden Suomen blogissaan.

Espoolainen Janne Paalijärvi kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan, kuinka helppoa yksittäisen, mustalla laatikolla varustetun auton seuraaminen voi olla, jos tietää mitä tekee.

Paalijärvi kirjoittaa blogissaan, että karmean tietoturvaongelman ansiosta hän onnistui seuraamaan yhden auton matkantekoa reaaliajassa sunnuntaina.

– Tämänhetkisen tiedon mukaan tietoturvaongelma löytyi nololla tavalla: Siihen riitti yksi Google-haku mustia laatikoita valmistavan yrityksen domainiin. Kun paljastuneella verkkosivulla valitsi mustan laatikon tyypin ja 6-numeroisen tunnisteen, sivu rupesi puskemaan auton koordinaatteja näkyviin. Näitä koordinaatteja pystyy iskemään esim. Google Mapsiin ja katsomaan, missä autot ovat menossa, hän kirjoittaa.

Paalijärven mukaan minkäänlaista tietoturvaratkaisua sivulla ei ollut, jos 6-numeroista tunnistetta ei sellaiseksi lasketa.

Kauppaan, mökille ja pikaruokaravintolaan

Paalijärvi kirjoittaa, että hänen seuraamansa auto lähti liikkeelle hämeenlinnalaiselta asuinalueelta klo 12.09. Se pysähtyi paikallisen S-marketin pihaan kolme minuuttia myöhemmin ja jatkoi matkaansa klo 12.23.

Googlen Street View -palvelun avulla Paalijärvi sai selville, että klo 13.25 auto saapui kesämökin pihaan. Klo 14.15 auto lähti takaisin kohti Hämeenlinnaa, mutta pysähtyi Kauppakeskus Tuuloksen Hesburgerille klo 14.45. Kotipihassa auto oli jälleen klo 15.39.

Paalijärven mukaan tietoturva-aukko paikattiin klo 18.50.

Hän epäilee, että seurantaa olisi voinut suorittaa tuhansille muillekin autoille. Mustat laatikot ovat Paalijärven mielestä uhka autoilijan yksityisyydelle.

– Pahimmassa tapauksessa seurantaan ei tarvita kuin Internet-yhteys ja tietokone, mikä tekee potentiaalisten uhrien profiloinnin helpoksi, Paalijärvi kirjoittaa blogissaan.

***

1:14

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja