Mainos

UPM-Kymmene myy Nautorin

UPM-Kymmene on tehnyt aiesopimuksen Nautor Oy:n myynnistä kansainvälisille sijoittajille. Nautor valmistaa Swan-valtameripurjelaivoja Pietarsaaren lähistöllä Kolpissa. Osapuolet pyrkivät saattamaan kaupan loppuun lähiviikkoina.

UPM-Kymmene on käynyt pitkin kevättä neuvotteluja tytäryhtiö Nautorin myymisestä ulkomaille. Myyntiä perustellaan sillä, että metsäkonserni UMP-Kymmene haluaa keskittyä ydinliiketoimintaansa. UPM-Kymmene ilmoitti tänään solmineensa aiesopimuksen Nautorin osakkeiden myymisestä yksityisistä sijoittajista koostuvan ryhmän kanssa. Sijoittajaryhmää johtaa Salvatore Ferragamo Italian osakas ja johtaja Leonardo Ferragamo. Ryhmään kuuluu lisäksi mm. Karl Fazer Oy:n hallituksen puheenjohtaja Peter Fazer. Uusilla omistajilla on kykyä kehittää Nautorin liiketoimintaa ja halu säilyttää tuotanto Suomessa, sanoo Nautorin hallituksen puheenjohtaja, toimialajohtaja Berndt Brunow UPM-Kymmenestä.

Sijoittajaryhmän edustaja Leonardo Ferragamo sanoo, että yhtiön tulee sitoutua tiukasti tulevaan kehittämistyöhön ja toimintaa tulee tehostaa. Kehittämistyötä edeltävät suorat neuvottelut henkilöstön kanssa, jotta yhtiön taloudelliset tavoitteet ja henkilöstön tavoitteet saadaan tasapainotetuksi. Nautorille viime vuodet ovat olleet tappiollisia.

Swan-valtameripurret ovat maailman kalleimpia sarjavalmisteisia purjeveneitä. Veneistä 98 prosenttia myydään ulkomaille. Nautor perustettiin vuonna 1966 ja se on toimittanut historiansa aikana maailman merille lähes 1700 venettä. Nautorin perustajalta Pekka Koskenkylältä Nautor siirtyi metsäteollisuusyhtiö Schaumanille. UPM-Kymmene -konserniin Nautor on kuulunut vuodesta 1971. Nautorin liikevaihto oli viime vuonna 159 miljoonaa markkaa. Yhtiö työllistää kaikkiaan 325 henkilöä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.