Mainos

UPM-Kymmene kertoi hintakorotuksista Pohjois-Amerikassa

Metsäjätti UPM-Kymmene ilmoitti tänään korottavansa päällystetyn aikakauslehtipaperin hintaa Pohjois-Amerikan markkinoilla. Korotus on 66 dollaria tonnilta. Alamaissa olleilta paperimarkkinoilta ei ole kuultu kovin monia hintojen korotusuutisia pitkään aikaan. UPM-Kymmenen kilpailijoista Stora Enso on kuitenkin jo kertonut eräiden paperilaatujen hintojen korotuksista Yhdysvalloissa, jossa papereiden hinnat ovat kyntäneet jopa syvemmällä kuin Euroopassa.

Korotukset perustuvat Yhdysvaltain mainosmarkkinoiden elpymiseen, mikä näkyy aikakauslehtipaperimarkkinoilla. UPM-Kymmenen toimitusjohtaja Juha Niemelä arvioi kaksi viikkoa sitten yhtiön tilinpäätöstilaisuudessa, että Yhdysvaltain markkinoilla alkoi näkyä ensimmäisiä nousun merkkejä viime vuoden lopulla.

Euroopassa vastaavia merkkejä ei ole näkyvissä. Viime viikolla päällystetty aikakauslehtipaperi eli lwc-paperi maksoi hintatietoja keräävän Foexin mukaan Euroopassa keskimäärin 718,91 euroa tonnilta, ja hinta oli edelleen laskeva. Sanomalehtipaperissa tilanne on myös synkkä. Niemelän mukaan sanomalehtipaperin sopimushinnat putoavat 5-10 prosenttia tänä vuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.