Upeat ennen ja jälkeen -kuvat elämäntaparemontista – Shelley pudotti painoaan 45 kiloa: "Moni ei tajua, miten tärkeää on..."

Personal trainer Tomin nopealla kuminauhatreenillä tehokkaasti kuntoon 4:10
Nappaa videolta haltuun tehokas kuminauhatreeni!

45 kiloa parissa vuodessa laihduttanut 29-vuotias Shelley jakoi sosiaalisessa mediassa viraalihitiksi nousseen kuvaparin elämäntaparemontistaan.

Australialainen Shelley Bishop, 29, onnistui laihduttamaan parissa vuodessa 45 kiloa. Nyt hän kertoo muun muassa Daily Mailin haastattelussa, miten hän sen teki. 

Kodin lähelle avattu kuntosali muutti kaiken

Shelley aloitti elämänmuutosprojektinsa kaksi vuotta sitten. Hän työskenteli tuolloin erään levytysstudion johtajana. Hän söi paljon runsaskalorisia ruokia, kuten pizzaa, pastaa ja hampurilaisia. 

– Vuosia olin valvonut myöhään, syönyt huonosti enkä ollut liikkunut yhtään, joten lihoin 45 kiloa.

Pari vuotta sitten noihin samoihin aikoihin hänen kotitalonsa läheisyyteen avattiin kuntosali, joka tarjosi yhden viikon ilmaista jäsenyyttä. Shelley kertoi, että tuo oli hänelle käänteentekevä hetki, ikään kuin merkki, että nyt oli aika muuttua.

– Nyt minulla ei enää ollut tekosyitä toimia toisin, hän kertoo.

– Menin sinne tietämättä, mitä pitäisi tehdä, mutta pikku hiljaa aloin päästä jyvälle asioista katsomalla netistä videoita ja seuraamalla muiden touhuja salilla.

Laihdutti omin avuin kymmeniä kiloja

Shelley alkoi siis itse selvittää, miten hänen tulisi treenata ja syödä.  Treenin lisäksi hän kokkasi ja suunnitteli ateriarytminsä itse. Alku oli vaikeaa, mutta homma lähti sujumaan.

Hänen treeninsä koostui ylä- ja alakroppaan keskittyvistä treenisessioista. Käsipainojen tai kahvakuulan kanssa treenaaminen tuntui hänestä mukavalta. Hän alkoi treenata monta kertaa viikossa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Panostaminen tuotti tulosta. Shelley onnistui laihduttamaan ensimmäiset 30 kiloa ilman kenenkään apua. Sen jälkeen hän meni ravintofysiologin juttusille, koska huomasi, että edistystä ei enää tapahtunutkaan.

Asiantuntijan neuvoilla ruokavalio kuntoon

Ravintofysiologilla käynti auttoi. Shelley kertoo huomanneensa valtavan eron siinä vaiheessa, kun hän alkoi syödä aiempaa energia- ja ravinnepitoisempaa ruokaa. Hän oli aiemmin luullut, että esimerkiksi hiilihydraatteja pitäisi vältellä, jotta laihtuu.

– Kun aloin syödä hiilihydraatteja ja oikeanlaista ruokaa, huomasin valtavia muutoksia.

– Ruokavalioni muuttui täysin. Söin paljon proteiinia sekä hiilihydraatteja ja runsaasti kasviksia.

Ruokavaliolla hurjasti merkitystä

Shelley kertoo tajunneensa, miten tärkeää on syödä oikeanlaisia hiilihydraatteja, kuten kauraa ja ruskeaa riisiä painonpudotuksen aikana. 

– Moni ei tajua, miten tärkeää on syödä oikein, etenkin kun pudottaa painoa.

Hän kertoo valmistelevansa tulevia aterioita viikon alussa. Hänen ruokavalioonsa kuuluu mun muassa kanaa, kananmunia ja bataattia.

– Sen sijaan, että söisin kolme isoa ateriaa päivässä, aloin syödä kuusi pienempää ateriaa, jotta kroppani saisi koko ajan riittävästi ravintoa.

Ilahtui saamastaan positiivisesta palautteesta

Elokuussa Shelley jakoi muutoskuvansa Reddit-sivustolla anonyymisti. Ennen-kuvassa hän painoi 110 kiloa ja toisessa kuvassa hän poseerasi nykyisessä painossaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ensin Shelley oli pelännyt, että hän saisi niskaansa paljon kritiikkiä siitä, miltä näytti ennen elämäntaparemonttia otetussa kuvassa. Sen sijaan positiivista palautetta tapahtuneesta muutoksesta tulikin aivan hurjasti. 

Shelley kertoo, että häntä kannustettiin perustamaan Instagram-tili, ja sen hän tekikin. Tällä tilillä hän on kertonut elämäntaparemontista ja kannustaa nyt muita tekemään hyviä elämänvalintoja.

Kannattaa etsiä se oma juttu

Shelleylta kysytään usein, mikä on hänen onnistumisensa salaisuus. Hänen mielestään tärkeintä on selvittää, mikä toimii juuri omalla kohdalla.

– Jos et pidä juoksemisesta, älä lähde lenkille. Jos et tykkää painojen nostelusta, älä tee sitä. On niin monia tapoja, joilla voi muuttaa elämää positiivisempaan suuntaan.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat