Alida laihtui 76 kiloa ja nauttii nyt elämästä täysin rinnoin – kuvat huikeasta muutoksesta: "En vain selviydy, vaan elän!"

Jared kuuli, että paikalliseen huvipuistoon rakennetaan unelmien vuoristorata – laihdutti huikeat 90 kiloa päästäkseen kyytiin:"Nautin suunnattomasti" 2:11
Jared laihdutti huikeat 90 kiloa – taustalla hauska syy!

Australialainen Alida laihdutti 76 kiloa, kertoo muun muassa Metro.

Australian Sydneyssa asuva 27-vuotias Alida Elizabeth Dreyer painoi enimmillään noin 145 kiloa. Kamppailtuaan vuosia painonsa kanssa hänen onnistui laihduttaa 76 kiloa. Tässä olivat apuna terveelliset elämäntavat sekä mahalaukun kavennusleikkaus.

Painoa kertyi vuosien mittaan

Alida kertoo Jam Pressille, että hänen painonsa nousi vuosi vuodelta. Kiloja alkoi tulla, kun hän oli 6-vuotias ja niitä kertyi aina siihen saakka, kun hän oli 23-vuotias. 

– 10-vuotiaana painoin 82 kiloa. Söin paljon välipaloja. Minulla oli tapana syödä salaa ja piilotin ruokaa huoneeseeni. Siitä tuli osa syömisriippuvaisuuttani ja sitä, että olin henkisesti niin huonossa kunnossa.

Alida saattoi aamiaiseksi syödä kuusi palaa leipää ja lounaaksi pastaa. Illalliseksi hän söi lihaa, vihanneksia ja hiilihydraatteja kuten riisiä tai pastaa. 

– Annokseni olivat todella suuria.

– Söin välipalaksi sipsipussin. En koskaan juonut vettä, aina vain mehua.

Kaloreita Alida ei laskenut, mutta hän veikkaa, että niitä olisi saattanut kertyä päivän mittaan noin 2500-3500. Joinain päivinä hän ahmi ruokaa ja energiaa saattoi kertyä 5 000 kilokalorin edestä. 

Muut kiusasivat painon takia

Alida kertoo, että 12-vuotiaana häntä alettiin kiusata painon vuoksi. Sitä jatkui vuositolkulla. Lopulta Alida alkoi lintsata koulusta. 12-vuotiaana Alidalla diagnosoitiin masennus.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Hänen mielenterveytensä alkoi horjua. Hän käyttäytyi itsetuhoisesti ja ajatteli itsemurhaa. 

– Aloin ajatella, että en ollut yhtä arvokas kuin minua pienikokoisemmat ihmiset.

Alidan mielenterveyden tilalla oli suuri vaikutus siihen, miten hän kohteli itseään. Häntä piti itseään arvottomana eikä hänellä ollut motivaatiota treenata tai syödä terveellisesti.

Lähti epäterveestä parisuhteesta

Parikymppinen Alida oli aiemmin yrittänyt saada lasta ex-poikaystävänsä kanssa. Kun lasta ei ollut kuulunut, hän meni tutkimuksiin. Lääkärit varoittivat, että painon ja taustalla piilevien terveysongelmien vuoksi Alidan olisi vaikea saada lasta. Se tuntui musertavalta. Alidalla todettiin munasarjojen monirakkulaoireyhtymä.

Kaksi päivää tuon lääkärikäynnin jälkeen pariskunnan tiet erkanivat. Alida lopetti suhteen. Hän koki sen niin myrkylliseksi.

– Kyllä, kyvyttömyys saada lapsi luonnollisin keinoin tämänkokoisena oli osasyy, mutta oli siinä muutakin.

– Jätin hänet, koska suhteemme oli todella epäterve.

Paino vaikeutti elämää ja hävetti

Enimmillään Alida painoi 145 kiloa. Päivittäisistä arjen askareista suoriutuminen oli vaikeaa. Alida ei kyennyt kävelemään 100 metriä ilman, että hänen oli pakko pysähtyä hengittämään.

Alida häpesi ulkonäköään. Hän ei mielellään lähtenyt pois kotoa. 

Terveellisemmät elämäntavat ja lihavuusleikkaus

Jossain vaiheessa suhteen päättymisen jälkeen 23-vuotias Alida päätti muuttaa syömistottumuksiaan ja alkoi harrastaa liikuntaa. Maaliskuussa 2017 hänelle tehtiin mahalaukun kavennusleikkaus. Alida kokee, että sen ansiosta hän on saanut pidettyä annoskoot kohtuullisina. 

Vuoden aikana Alida laihtui noin 76 kiloa. Siitä lähtien hän on saanut pidettyä painonsa tavoitepainossaan, 68 kilossa. Alidalle tehtiin myös leikkauksia laihtumisen myötä roikkumaan jääneen ylimääräisen ihon poistamiseksi.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Alida noudattaa vegaanista ruokavaliota. Hän yrittää syödä tiedostavasti ja niin, että hänen kehonsa saisi hyviä ravintoaineita niin paljon kuin mahdollista.

Suuri muutos asenteessa

Onnistumisessa oli erittäin suuressa roolissa se, että hän oli kartuttanut itseluottamusta ja oppinut arvostamaan omaa kroppaansa.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Alida kertoo ajattelutapojensakin muuttuneen. Ennen elämäntaparemonttiaan hän koki suhtautuvansa kaikkeen negatiivisesti. Nyt hän keskittyy positiivisiin asioihin. 

– Ajattelin tuolloin, että kaikki oli vaikeaa ja että en ollut tarpeeksi arvokas ihminen muuttamaan elämäntapojani.

Alida kertoo tehneensä kovasti töitä ajatusmaailman muuttamiseksi. Hän on yrittänyt opetella arvostamaan itseään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Nyt olen hyvin positiivinen ja luotan itseeni. Keskityn siihen, että eläisin terveellisesti sekä fyysisesti että henkisesti.

Ennen muutosprosessia Alida oli ajatellut, että oli normaalia tuntea olonsa koka ajan väsyneeksi ja kiukkuiseksi. Tämä käsitys muuttui vuosien varrella.

– Nyt minulla on niin paljon energiaa. En vain selviydy, vaan elän!

Ensi vuonna aikoo Alida aikoo osallistua World Beauty Fitness and Fashion -kisaan. Hän on ilmoittautunut transformation division -kategoriaan, joka on tarkoitettu jonkinlaisen terveellisen elämäntapamuutoksen tehneille. 

Lue myös:

    Uusimmat