Angel, 22, laihtui 23 kiloa käymättä salilla – näin hän onnistui: "Kaiken ydin on se, että tekee pieniä muutoksia"

Personal trainer Tomin nopealla kuminauhatreenillä tehokkaasti kuntoon 4:10
Videolla personal trainer näyttää, miten teet tehokkaan kuminauhatreenin!

Parikymppinen nainen onnistui laihduttamaan 23 kiloa ilman kuntosalia. Sittemmin hän on tosin innostunut salitreeneistä. 

Sydneyssa asuva 22-vuotias Angel Bowyer laihdutti 23 kiloa käymättä salilla. Hän kertoo News.com.au-sivuston haastattelussa, miten onnistui elämäntaparemontissaan.

Angel painoi enimmillään 73 kiloa. Hän oli lihonut, koska rakasti pikaruokaa. Hän piti kovasti muun muassa pzzasta ja kävi usein ulkona syömässä.

– En varmaan syönyt mitään vihreää kahteen vuoteen, hän toteaa.

Kuntosalin sijaan HIIT-treeniä omatoimisesti

Vuoden 2017 lopulla Angel päätti hankkiutua eroon tavastaan syödä pikaruokaa. Hän oli huomannut, että painoa kertyi koko ajan lisää. Angel halusi, että hän tuntisi olonsa itsevarmemmaksi.

Kuntosalille lähteminen ei houkutellut. Angelista tuntui, että häneltä puuttui siellä käymiseen tarvittavaa itseluottamusta.

Salitreenauksen sijaan Angel innostui HIIT-treeneistä. HIIT-treeni tarkoittaa korkean intensiteetin intervalliharjoitusta. Treenivälineeksi riittää oma keho. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Minua ujostutti ja pelotti ruveta käymään salilla, joten oli ihan mahtavaa, kun sain treenata kotona tai puistossa ystävien kasnsa.

Angel kehitteli itselleen sopivat treenitavat askel askeleelta. Hän saattoi käyttää puistotreeneissä apuna penkkiä ja osti hyppynarun. 

– Etsin netistä ja lehdistä tietoa siihen, miten voisi treenata ilman salilla käymistä.

Aluksi hän treenasi kerran viikossa ja lisäsi treenikertoja vähitellen. Nyt viikkoon kuuluu vähintään viisi treeniä.

Myös ruokavalio kuntoon

Toinen osa elämäntaparemonttia oli ruokavalio. Hän jätti noutoruoan pois ja alkoi suosia lisäaineetonta ravintoa.

Nykyisin hän syö aamupalaksi yleensä suklaan makuisen proteiinipirtelön, jossa on mukana maapähkinävoita. Lounaaksi hän syö usein tonnikalasalaattia. Illalliseen kuuluu myös jotain proteiinipitoista kuten kanaa tai pihvi sekä vihanneksia.

Salitreenauksen myötä paino nousi

Maaliskuuhun 2019 mennessä Angel oli laihduttanut 23 kiloa. Tuossa vaiheessa hän rohkaistui hankkimaan kuntosalijäsenyyden.

Treenaamisen myötä hänen painonsa nousi viisi kiloa kuukauden aikana. Se tuntui aluksi järkyttävältä, sillä Angelista tuntui, että hänen laihdutusoperaationsa otti takapakkia.

– Pikkuhiljaa tajusin, että painonnousu johtuu lihaksista.

Nyt Angel painaa noin 55 kiloa. Hän on laihtunut kaiken kaikkiaan 18 kiloa. 

Tsemppaa Instagram-tilillään muita

Angel on kertonut elämäntaparemontistaan Instagram-tilillään, jossa hänellä on nykyisin yli 100 000 seuraajaa. Hän haluaa tsempata muita elämäntaparemonttiin ryhtyviä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Angel jakaa tilillään treenikuvien lisäksi myös herkuttelukuvia. Tililtä löytyy kuvia, joissa hän on asettunut istumaan hampurilaisten ja pannukakkujen äärelle. Hän toivoo, että ihmiset eivät luopuisi kaikesta rakastamaan ruoasta, koska yleensä sellaista menoa ei jaksa jatkaa loputtomiin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Anna projektille aikaa, hän neuvoo.

– Kannattaa alkaa etsiä terveellisiä vaihtoehtoja suosikkiruoillesi ja alkaa ottaa niitä osaksi päivittäistä ruokavaliota. Kaiken ydin on se, että tekee pieniä muutoksia.

Lue myös:

    Uusimmat