Mainos

Uotin veljekset matkustuskieltoon

Liikemiesveljekset Kari ja Jussi Uoti määrättiin matkustuskieltoon Helsingin käräjäoikeudessa tänään. Molempien on oltava tavoitettavissa tarpeen vaatiessa. Salaiseksi julistettu vangitsemisoikeudenkäynti kesti useita tunteja.

Keskusrikospoliisi pidätti Uotit yllättäen maanantaina kihlakunnansyyttäjä Malla Sunellin toivomuksesta. Sunell myös vaati veljesten vangitsemista.

Pidätykset liittyivät samaan talousrikosvyyhteen, jota Helsingin käräjäoikeudessa on nyt käsitelty yli kymmenen kertaa. Keskusrikospoliisilla on ollut kauan syyttäjän lisätutkintapyyntö jutun tiimoilta.

Osana maanantaiseen pidätykseen liittyy myös kadoksissa olevien noin sadan miljoonan markan jäljittäminen. Sekä syyttäjä että poliisi ovat vaitonaisia lisätutkintaan johtaneista syistä, koska tutkinta on kesken.

Kari ja Jussi Uoti saivat Helsingissä viime vuoden alussa käyntiin nytkähtäneessä oikeudenkäynnissä lukuisia syytteitä, joissa on kyse yhtiöiden varojen siirtämisestä ulkomaisiin veroparatiiseihin velkojia piiloon.

Myös Salon käräjäoikeudessa liikemiesveljeksille on luettu syytteitä törkeistä petoksista ja velallisen epärehellisyydestä. Helsingin käräjäoikeudessa oikeudenkäynti jatkuu 4. toukokuuta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.