C-vitamiinia ei tarvitse syödä purkista, kun lisäät päivittäiseen ruokavalioosi kaksi keltaista kiiviä.
C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joka edistää kasvua sekä luuston ja hampaiden muodostumista. Se toimii myös antioksidanttina eli suojaa elimistöä haitalliselta hapettumiselta. C-vitamiinin liian vähäinen saanti aiheuttaa väsymystä ja infektioherkkyyttä, kertoo Fineli.
Onneksi päivittäisen C-vitamiinitarpeen saa täytettyä helposti syömällä vain kaksi keltaista kiiviä. Asia selvisi tutkimuksessa, joka julkaistiin Foods-alustalla marraskuussa, kertoo Health-verkkolehti.
Lue myös: Asiantuntija kertoo, ketkä eivät tarvitse D-vitamiinilisää: "Ihan turha ottaa purkista"
Tutkimustuloksen mukaan kahden keltaisen kiivin syöminen päivittäin kuuden viikon ajan nosti C-vitamiinin saantia 150 milligrammalla päivässä, jolloin tarvetta vitamiinilisälle ruokavaliossa ei enää ollut.

