Herkullisten sitrushedelmien sesonki on nyt parhaimmillaan. Oletko sinä jo napannut ostoskoriisi esimerkiksi appelsiineja tai veriappelsiineja?
Kun ulkona tuulee ja tuiskuaa, voi auringonpaistetta lähteä hakemaan ruokakaupan hedelmähyllyltä. Erilaiset sitrushedelmät kuten appelsiinit ja veriappelsiinit ovat nimittäin nyt parhaimmillaan.
Nämä sesongin vitamiinipommit sopivat syötäviksi sellaisenaan, mutta voit hyödyntää sitruksia myös esimerkiksi salaateissa, mehuissa, smoothieissa ja jälkiruoissa.
Lue myös: Halpa vs. kallis: Appelsiinimehujen makutestissä selvä voittaja – yksi mehu "maistui säästötoimenpiteiltä"
Veriappelsiineista kasvanut ilmiö
Monet herkkusuut odottavat erityisesti makeiden veriappelsiinien sesonkia, joka käynnistyy tammikuussa ja jatkuu aina maaliskuuhun saakka.
Veriappelsiineista on viime vuosina kasvanut todellinen ilmiö Suomessa.
– Veriappelsiini on ollut varsinainen somehitti viimeiset pari vuotta. Veriappelsiini ei paljon enää esittelyjä kaipaa! Sitä voisi kutsua "hedelmien parsaksi", sillä sen sesonkia odottavat kaikki ruoan ystävät, Satokausikalenterin veriappelsiiniartikkelissa kerrottiin jo vuonna 2020.

