Mainos

Ulsundin uppoamisaluetta "pidetään silmällä"

Norjan viranomaiset ovat kehottaneet merenkulkijoita pitämään silmällä Ulsund-aluksen uppoamisaluetta. Muuten viiden vielä kateissa olevan miehistönjäsenen etsinnät lopetettiin lauantaina klo 18.30, kerrottiin Etelä-Norjan pääpelastuskeskuksesta STT:lle sunnuntaina.

Raumalaisen Rofera OY:n vuokraama norjalainen Ulsund upposi perjantaina Norjan etelärannikolla. Aluksessa oli seitsenhenkinen miehistö, josta kuusi oli suomalaisia ja yksi virolainen. Kaksi hukkunutta miehistönjäsentä löydettiin lauantain vastaisena yönä merestä.

Roferan toimitusjohtaja Hannu Norrgård kertoi sunnuntaina, että kaikille uhrien omaisille on ilmoitettu onnettomuudesta. Omaiset kokoontuvat Suomessa maanantaina, ja silloin päätetään, pidetäänkö hukkuneille muistotilaisuus Norjassa.

Maanantaina selviää myös, milloin onnettomuuden meriselitys annetaan. Suomalaisilla on mahdollisuus osallistua onnettomuuden tutkintaan.

Kapteeni ei olisi saanut olla suomalainen

Norjan merenkulkuviranomaisten mukaan Ulsundissa olisi pitänyt olla norjalainen kapteeni, koska se purjehti Norjan lipun alla. Sekä varustamolle että suomalaisille vuokraajalle oli ilmoitettu tästä useita viikkoja sitten. Aluksen norjalaisen omistajan Kittilsen Shipping -yhtiön mukaan alusta oltiin rekisteröimässä Suomeen, mutta käsittely oli vielä kesken.

Norrgård puolestaan sanoi, että aluksen rekisteröiminen Suomeen viivästyi pelkän sattuman takia. Ulsundin olisi oikeastaan pitänyt olla Suomen rekisterissä jo viikko sitten perjantaina, ja siksi aluksessa oli suomalainen kapteeni. Nyt kaikki paperit ovat kunnossa, mutta alusta ei enää ole, Norrgård pohdiskeli.

Ulsund oli rakennettu vuonna 1971, ja se oli tarkastettu viime syksynä. Norjan uutistoimiston NTB:n mukaan tanskalaiset merenkulkuviranomaiset tarkastivat Ulsundin myös 6. helmikuuta tänä vuonna sen saavuttua Ålborgiin. Satamatarkastuksen jälkeen alusta pidäteltiin jonkin aikaa, koska miehistön luvat eivät olleet kunnossa. Samalla huomautettiin parista vähemmän vakavasta teknisestä viasta, kertoo tanskalainen tarkastaja Kristen Bech.

Omistajayhtiön johtaja Trond A. Kittilsen puolestaan on sitä mieltä, että alus oli kunnossa. Myöskään Kittilsen ei ryhtynyt sunnuntaina pohdiskelemaan onnettomuuden syytä.
(STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.