Sébastien Ogierin radio pimeni – kartturin viittomat vetivät rallistudion hiljaiseksi: "En uskaltaisi noista arvata"

Sebastien Ogierin radio pimeni – kartturi vaihtoi viittomakieleen 1:04
MTV Urheilun rallistudiossa hiljennyttiin kunnioittamaan kartturi Vincent Landaisin viittomia, kun Sébastien Ogierin autokunnan radio pimeni yllättäen.

Toyota-kuski Sébastien Ogier sai lisähaastetta Portugalin MM-rallin aamulenkin viimeiselle erikoiskokeelle, kun kartturi Vincent Landaisin lukemat nuotit eivät enää kuuluneet hänen korvaansa.

Autokunnassa vaihdettiin radioyhteyden katkettua sujuvasti viittomakieleen. Landais yritti parhaansa mukaan saada käsimerkit Ogierin näkökenttään samalla, kun kuski seurasi silmiensä edessä vilisevää tietä.

– En mä uskaltaisi noista viittomakielistä kyllä arvata, että mikä on kolmonen ja mikä nelonen noista mutkista, asiantuntija Riku Tahko hämmästeli MTV Urheilun lähetyksessä.

Ogier arvaili sen verran hyvin, että tuli maaliin vain kolme sekuntia Hyundain Thierry Neuvillea perässä. Kokonaistilanteessa Ogier on kisassa viidentenä 7,5 sekuntia johdossa ajavasta tallikaveristaan Takamoto Katsutasta jääneenä.

Ranskalaiskuski oli maalissa turhautunut, sillä tilaisuutta ongelman korjaamiseen ei juurikaan ollut. Päivän neljän ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen koitti pelkkä rengashuolto, jonka jälkeen päivän pätkät ajetaan uudelleen ennen varsinaiseen huoltoon pääsyä.

Katso näyte Ogierin ja Landaisin kommunikaatiosta jutun videolta!

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat